Prémium borászatok létjogosultságának vizsgálata a Maul és Polgár borászatok példáján keresztül

Bódizs Diána (2021) Prémium borászatok létjogosultságának vizsgálata a Maul és Polgár borászatok példáján keresztül. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.

[thumbnail of BodizsDiana_szakdolgozat.pdf] PDF
BodizsDiana_szakdolgozat.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (1MB)

Absztrakt (kivonat)

Dolgozatomban vizsgáltam a bor történelmét, a borvidékek kialakulását és a borfogyasztási szokásokat Magyarországon. Tanulmányoztam továbbá a jelenlegi borpiac helyzetét és kilátásait. Rövid bemutatót írtam a borvidékekről, Villányt pedig részletesebben bemutattam. A mély interjúk során megismertem Maul Zsolt és Polgár Zoltán borászatát. Maul Zsolt borászatán keresztül vizsgáltam a prémium borászatok létjogosultságát. Polgár Zoltán borászatán keresztül pedig a hagyományőrzés és kultúra fejlesztésének fontosságát elemeztem.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar

Tanszék

Turizmus Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Turizmus-vendéglátás

Konzulens(ek)

Konzulens neve
Konzulens típusa
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
Sóvári Katalin
Belső
Mestertanár; Turizmus Tanszék; KVIK

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: borfogyasztás, borkultúra, hagyományőrzés, prémium bor, Villány
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2022. Ápr. 02. 09:55
Utolsó módosítás: 2022. Ápr. 02. 09:55

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet