A diabetikus, gluténmentes és laktózmentes sütemények választékának és fogyasztói szokásainak vizsgálata a hazai cukrászatokban

Schilling Helga Diána (2021) A diabetikus, gluténmentes és laktózmentes sütemények választékának és fogyasztói szokásainak vizsgálata a hazai cukrászatokban. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.

[thumbnail of Szakdolgozat_Schilling Helga Diána_T1HQO1.pdf] PDF
Szakdolgozat_Schilling Helga Diána_T1HQO1.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (1MB)

Absztrakt (kivonat)

Napjainkban egyre fontosabbá válik az egészségtudatosság, különösképpen az étkezések és így az élelmiszerek terén, melynek hátterében gyakran valamilyen betegség, ételallergia vagy intolerancia áll. Ennek hatására manapság növekvő szerepe van a(z akár minden)mentes ételeknek és desszerteknek a társadalom életében. A kutatás során célom az volt, hogy felmérjem a hazai lakosság igényeit a mentes cukrásztermékek kapcsán, valamint, hogy megismerjem a cukrászatok cukor-, glutén-, és laktózmentes süteményeinek kínálatát, azok fogyasztási szokásait, továbbá azok árainak alakulását.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar

Tanszék

Vendéglátás Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Turizmus-vendéglátás

Konzulens(ek)

Konzulens neve
Konzulens típusa
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
Hidvégi Hedvig
Belső
Mestertanár; Vendéglátás Tanszék; KVIK

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: civilizációs betegségek, cukorbetegség, cukrászat, életmód, fogyasztói igények, fogyasztói szokások, gluténérzékenység, laktózintolerancia, vendéglátás, vendéglátóipar
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2022. Ápr. 02. 09:55
Utolsó módosítás: 2022. Ápr. 02. 09:55

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet