Schilling Helga Diána (2021) A diabetikus, gluténmentes és laktózmentes sütemények választékának és fogyasztói szokásainak vizsgálata a hazai cukrászatokban. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.
PDF
Szakdolgozat_Schilling Helga Diána_T1HQO1.pdf Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg Download (1MB) |
Absztrakt (kivonat)
Napjainkban egyre fontosabbá válik az egészségtudatosság, különösképpen az étkezések és így az élelmiszerek terén, melynek hátterében gyakran valamilyen betegség, ételallergia vagy intolerancia áll. Ennek hatására manapság növekvő szerepe van a(z akár minden)mentes ételeknek és desszerteknek a társadalom életében. A kutatás során célom az volt, hogy felmérjem a hazai lakosság igényeit a mentes cukrásztermékek kapcsán, valamint, hogy megismerjem a cukrászatok cukor-, glutén-, és laktózmentes süteményeinek kínálatát, azok fogyasztási szokásait, továbbá azok árainak alakulását.
Intézmény
Budapesti Gazdasági Egyetem
Kar
Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar
Tanszék
Vendéglátás Tanszék
Tudományterület/tudományág
NEM RÉSZLETEZETT
Szak
Mű típusa: | diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT) |
---|---|
Kulcsszavak: | civilizációs betegségek, cukorbetegség, cukrászat, életmód, fogyasztói igények, fogyasztói szokások, gluténérzékenység, laktózintolerancia, vendéglátás, vendéglátóipar |
SWORD Depositor: | Archive User |
Felhasználói azonosító szám (ID): | Archive User |
Rekord készítés dátuma: | 2022. Ápr. 02. 09:55 |
Utolsó módosítás: | 2022. Ápr. 02. 09:55 |
Actions (login required)
Tétel nézet |