Freidlerné Tehenics Annabella (2021) Százhalombattai vendéglátóhelyek az egészséges táplálkozás szolgálatában. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.
PDF
Szakdolgozat FKP8HZ végleges.pdf Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg Download (4MB) |
|
PDF
Éttermek receptúrái.pdf Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg Download (100kB) |
|
PDF
Éttermek étel kalkulációi.pdf Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg Download (85kB) |
Absztrakt (kivonat)
A kutatásom célja az volt, hogy összegyűjtsem és kiértékeljem a százhalombattai kereskedelmi vendéglátóhelyek által kínált napi menük mennyire felelnek meg a hazai és nemzetközi ajánlásoknak. Sajnos az eredmények alapján az mondható el, hogy nem volt olyan menüsor, ami minden szempontnak megfelelt volna. Alapvetően azt vettem észre, hogy a menük az étterem vendégkörének igényéhez illeszkedik a bevett rossz gyakorlatnak, szokásoknak megfelelően, nem pedig a táplálkozás tudományi ajánlásokhoz. Majdnem minden esetben a levesek mennyisége bőségesen elég volt két személy számára is. A főételek általában megfelelő mennyiségűek voltak, de érdemes erre is több figyelmet fordítani.
Intézmény
Budapesti Gazdasági Egyetem
Kar
Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar
Tanszék
Vendéglátás Tanszék
Tudományterület/tudományág
NEM RÉSZLETEZETT
Szak
Mű típusa: | diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT) |
---|---|
Kulcsszavak: | egészség, élelmiszer, menük, táplálkozás, vendéglátás |
SWORD Depositor: | Archive User |
Felhasználói azonosító szám (ID): | Archive User |
Rekord készítés dátuma: | 2022. Ápr. 02. 09:54 |
Utolsó módosítás: | 2022. Ápr. 02. 09:54 |
Actions (login required)
Tétel nézet |