Százhalombattai vendéglátóhelyek az egészséges táplálkozás szolgálatában

Freidlerné Tehenics Annabella (2021) Százhalombattai vendéglátóhelyek az egészséges táplálkozás szolgálatában. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.

[thumbnail of Szakdolgozat FKP8HZ végleges.pdf] PDF
Szakdolgozat FKP8HZ végleges.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (4MB)
[thumbnail of Éttermek receptúrái.pdf] PDF
Éttermek receptúrái.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (100kB)
[thumbnail of Éttermek étel kalkulációi.pdf] PDF
Éttermek étel kalkulációi.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (85kB)

Absztrakt (kivonat)

A kutatásom célja az volt, hogy összegyűjtsem és kiértékeljem a százhalombattai kereskedelmi vendéglátóhelyek által kínált napi menük mennyire felelnek meg a hazai és nemzetközi ajánlásoknak. Sajnos az eredmények alapján az mondható el, hogy nem volt olyan menüsor, ami minden szempontnak megfelelt volna. Alapvetően azt vettem észre, hogy a menük az étterem vendégkörének igényéhez illeszkedik a bevett rossz gyakorlatnak, szokásoknak megfelelően, nem pedig a táplálkozás tudományi ajánlásokhoz. Majdnem minden esetben a levesek mennyisége bőségesen elég volt két személy számára is. A főételek általában megfelelő mennyiségűek voltak, de érdemes erre is több figyelmet fordítani.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar

Tanszék

Vendéglátás Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Turizmus-vendéglátás

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: egészség, élelmiszer, menük, táplálkozás, vendéglátás
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2022. Ápr. 02. 09:54
Utolsó módosítás: 2022. Ápr. 02. 09:54

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet