Észak-Amerikai Konyha és Népszerűsége Magyarországon

Dávid Trisztán Tibor (2021) Észak-Amerikai Konyha és Népszerűsége Magyarországon. Faculty of Commerce, Catering and Tourism.

[thumbnail of Dávid Trisztán szakdolgozat.pdf] PDF
Dávid Trisztán szakdolgozat.pdf
Hozzáférés joga: Available at the computers of the University

Download (1MB)

Abstract

Szakdolgozatomban bemutatom az Egyesült Államok regionális konyháit, az azokkal kapcsolatos legfontosabb elemeket és tipikus ételeket. Leírom mely történelmi események formálták ennek a sokszínű nemzetnek a hasonlóan változatos étkezési szokásait, illetve az ország természeti adottságait, melyhez az ide vándorlóknak alkalmazkodniuk kellett. Bemutatom mely őshonos, illetve az adott régióban bőségesen elérhető természeti kincseket felhasználva formálódott egy-egy terület konyhája. Kutatásomban megvizsgálom, ezen konyhának a magyarországi ismeretét és jelenlétét, illetve, hogy min lehetne fejleszteni annak hazai képviseletében, illetve megvizsgálom az itthon elérhető észak-amerikai éttelek fogyasztásának szokásait.

Institution

Budapest Business University

Kar

Faculty of Commerce, Catering and Tourism

Department

Vendéglátás Tanszék

Tudományterület/tudományág

UNSPECIFIED

Szak

Turizmus-vendéglátás

Supervisors

Konzulens neve
Konzulens típusa
Assignment, Scientific qualification, Institution
Email
Balog-Siposné Szöcze Anikó
Belső
Mestertanár; Vendéglátás Tanszék; KVIK

Item Type: Thesis (UNSPECIFIED)
Uncontrolled Keywords: Amerikai Egyesült Államok, élelmiszerfogyasztás, mezőgazdaság, nemzeti kultúra, vendéglátás
SWORD Depositor: Archive User
Depositing User: Archive User
Date Deposited: 2022. Apr. 02. 09:54
Last Modified: 2022. Apr. 02. 09:54

Actions (login required)

View Item View Item