Dávid Trisztán Tibor (2021) Észak-Amerikai Konyha és Népszerűsége Magyarországon. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.
PDF
Dávid Trisztán szakdolgozat.pdf Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg Download (1MB) |
Absztrakt (kivonat)
Szakdolgozatomban bemutatom az Egyesült Államok regionális konyháit, az azokkal kapcsolatos legfontosabb elemeket és tipikus ételeket. Leírom mely történelmi események formálták ennek a sokszínű nemzetnek a hasonlóan változatos étkezési szokásait, illetve az ország természeti adottságait, melyhez az ide vándorlóknak alkalmazkodniuk kellett. Bemutatom mely őshonos, illetve az adott régióban bőségesen elérhető természeti kincseket felhasználva formálódott egy-egy terület konyhája. Kutatásomban megvizsgálom, ezen konyhának a magyarországi ismeretét és jelenlétét, illetve, hogy min lehetne fejleszteni annak hazai képviseletében, illetve megvizsgálom az itthon elérhető észak-amerikai éttelek fogyasztásának szokásait.
Intézmény
Budapesti Gazdasági Egyetem
Kar
Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar
Tanszék
Vendéglátás Tanszék
Tudományterület/tudományág
NEM RÉSZLETEZETT
Szak
Mű típusa: | diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT) |
---|---|
Kulcsszavak: | Amerikai Egyesült Államok, élelmiszerfogyasztás, mezőgazdaság, nemzeti kultúra, vendéglátás |
SWORD Depositor: | Archive User |
Felhasználói azonosító szám (ID): | Archive User |
Rekord készítés dátuma: | 2022. Ápr. 02. 09:54 |
Utolsó módosítás: | 2022. Ápr. 02. 09:54 |
Actions (login required)
Tétel nézet |