Újhullámos sörkultúra - Folyékony kenyér a világban

Pribus Dávid Attila (2021) Újhullámos sörkultúra - Folyékony kenyér a világban. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.

[thumbnail of Pribus Dávid Attila_AXVYZ1.pdf] PDF
Pribus Dávid Attila_AXVYZ1.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (1MB)

Absztrakt (kivonat)

Szakdolgozatom témája arra irányult, hogy bemutassam a világ söreit és a sörkészítés kultúrájának rejtelmeit. Átkísérem az olvasókat az ősi egyiptomi sörtermelésen át a legfrissebb technológiákig bemutatva a különböző sörtípusokat, sörfőzési eljárásokat és sörivási szokásokat. Ezen felül bemutatom a fogyasztók ízlését, melyet egy közzétett kérdőívvel vizsgáltam. Interjút készítettem a hazai sörfőzés nagyjaival.  Igyekeztem kideríteni, hogy milyen összefüggések lelhetőek fel a különböző országok és kultúrák sörfogyasztási szokásai között. Ezen feltevéseket igyekszem alátámasztani, illetve megcáfolni.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar

Tanszék

Turizmus Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Turizmus-vendéglátás

Konzulens(ek)

Konzulens neve
Konzulens típusa
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
Stroh Péter Béla
Belső
óraadó tanár; Turizmus Tanszék; KVIK

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: sör, söripar, sörtermelés, turizmus, vendéglátás
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2022. Ápr. 02. 09:54
Utolsó módosítás: 2022. Ápr. 02. 09:54

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet