Újhullámos bisztrók hazánkban

Pap Julianna (2021) Újhullámos bisztrók hazánkban. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.

[thumbnail of Pap Julianna_Szakdolgozat.pdf] PDF
Pap Julianna_Szakdolgozat.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (1MB)

Absztrakt (kivonat)

A dolgozat a bisztrók témáját járja körül. A dolgozat célja a bisztrók helyzetének elemzése hazánkban. Kutatásomhoz a szekunder és primer kutatási módszereket alkalmaztam. A kérdőíves felmérésem célcsoportja a 18-59 éves korosztály. Az interjúkat egy budapesti és egy vidéki bisztróval készítettem el, ahol az üzletvezető és a séfek voltak a segítségemre. A dolgozatomban az újhullámos bisztrókkal kapcsolatos ismereteket, és azok helyzetét is bemutatom.  Kutatásom végére arra az eredményre jutottam, hogy a hazai lakosság többsége nincs tisztában azzal, hogy valójában mit is jelent a bisztró fogalma.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar

Tanszék

Vendéglátás Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Turizmus-vendéglátás

Konzulens(ek)

Konzulens neve
Konzulens típusa
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
Tóth Gábor
Belső
Mesteroktató; Vendéglátás Tanszék; KVIK

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: bisztronómia, bisztró, francia, szezonalitás, vendéglátóipari egység
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2022. Ápr. 02. 09:54
Utolsó módosítás: 2022. Ápr. 02. 09:54

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet