Váradi Vivien (2021) Étlap elemzés és fogyasztói igények kapcsolatának vizsgálata kecskeméti éttermek esetében. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.
PDF
Szakdolgozat 2021.2022.pdf Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg Download (975kB) |
Absztrakt (kivonat)
Ez a dolgozat a pandémia okozta, fogyasztói igények körüli változásokat tűzte ki célul, valamint a fogyasztókat befolyásoló tényezők vizsgálatát éttermek látogatása során. Fő témája az étlap elemzés, amely kettő kecskeméti étterem összehasonlító elemzésével került bele a szakdolgozati munkába. Szerepelnek benne az éttermek által közösen használt alapanyagok, azok fontossága. Az éttermekről szerzett információkban, azok megismerésében több, strukturált interjú segítette a dolgozatot. Mindezt egy bőven kifejtett szakirodalmi áttekintés előzi meg, amely az étlapok történetéhez, valamint a magyar vendéglátás piacához kapcsolódik. Az elemzés után egy kérdőíves kutatásra került sor, amely diagramok által került elemzésre és ennek fókuszában áll a fogyasztói igények és az étlap kapcsolata. A kutatás eredményeképpen elmondható, hogy a Covid-19 világjárvány nagy részben hozzájárult a fogyasztói igények változásához, elsősorban az éttermek látogatása kapcsán. A kutatás a megvizsgált étlap elemzéssel bizonyos mértékben hozzájárult más, hasonló értékű és tartalmú szakirodalmakhoz.
Intézmény
Budapesti Gazdasági Egyetem
Kar
Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar
Tanszék
Vendéglátás Tanszék
Tudományterület/tudományág
NEM RÉSZLETEZETT
Szak
Mű típusa: | diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT) |
---|---|
Kulcsszavak: | alapanyagok, étlap elemzés, fogyasztói igények, Kecskemét, vendéglátás történet |
SWORD Depositor: | Archive User |
Felhasználói azonosító szám (ID): | Archive User |
Rekord készítés dátuma: | 2022. Ápr. 02. 09:54 |
Utolsó módosítás: | 2022. Ápr. 02. 09:54 |
Actions (login required)
Tétel nézet |