Napjaink fogyasztási szokásainak hatása az éttermi kínálatra

Pretz Alexandra (2021) Napjaink fogyasztási szokásainak hatása az éttermi kínálatra. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.

[thumbnail of Pretz_Alexandra_szakdolgozat.pdf] PDF
Pretz_Alexandra_szakdolgozat.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (1MB)

Absztrakt (kivonat)

A vendéglátás, mint szolgáltatás célja, hogy a vendégek igényeit kielégítse, a vállalatnak pedig hasznot hozzon. Ehhez elengedhetetlen ismerni a vendégeket, vagyis a fogyasztókat, az igényeiket, fogyasztási szokásaikat. Ugyanakkor ezek nem örökérvényűek, folyamatosan változnak a körülmények, a világ helyzete (gazdaság, közbiztonság, szociális tényezők stb.), új trendek jelennek meg, fejlődik a tudomány és a különböző technológiák. Tehát rengeteg befolyásoló tényező van, ami miatt újra és újra szükséges a fogyasztási szokásokat (egy fogyasztói társadalomban) megvizsgálni. A kutatásommal szeretném a jelenlegi helyzetet felmérni, nem csak a keresletet vizsgálni, hanem azt is, hogy a vendéglátók mennyire vannak tisztában a vendégek igényeivel és mennyire tesznek ennek eleget. Ezzel akár segítve a vendéglátás szolgáltatói oldalának, akár egy „lenyomatot” hagyni az utókor számára. De akár maguknak a fogyasztóknak is érdekes „tükör” lehet.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar

Tanszék

Vendéglátás Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Turizmus-vendéglátás

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: éttermi kínálat, éttermi szolgáltatások, fogyasztási szokások, koronavírus-járvány (COVID-19), napjaink, trendelemzés
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2022. Ápr. 02. 09:54
Utolsó módosítás: 2022. Ápr. 02. 09:54

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet