Egy minden mentes kínálatot biztosító vendéglátóhely fenntarthatósági törekvései.

Kiss Daniella (2021) Egy minden mentes kínálatot biztosító vendéglátóhely fenntarthatósági törekvései. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.

[thumbnail of Szakdolgozat 2021 Kiss Daniella.pdf] PDF
Szakdolgozat 2021 Kiss Daniella.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (719kB)

Absztrakt (kivonat)

A fenntartható fejlődés napjaink egyik legnagyobb globális kihívása, melyben a vendéglátó szektor is egyre jelentősebb szerepet vállal. A kutatás célja, feltérképezni egy magyar étterem fenntarthatósági törekvéseit, hazai és nemzetközi szervezetek által kidolgozott kritériumrendszerek alapján. A vendéglátó egységeknek egy újabb kihívással is szembesülnie kellett az elmúlt évtizedekben. Az élelmiszer-allergiában és élelmiszer-intoleranciában érintettek száma az évtizedek során dinamikusan növekszik, így a szakdolgozat során előtérbe kerül a minden mentes kínálat iránti kereslet felmérése.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar

Tanszék

Vendéglátás Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Turizmus-vendéglátás

Konzulens(ek)

Konzulens neve
Konzulens típusa
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
Dr. Lugasi Andrea
Belső
főiskolai tanár; Vendéglátás Tanszék; KVIK

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: élelmiszer allergének, fenntartható fejlődés, fenntartható vendéglátás, minden mentes, zöld étterem
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2022. Ápr. 02. 09:54
Utolsó módosítás: 2022. Ápr. 02. 09:54

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet