Kisüzemi sörfőzdék kínálatának, illetve a különböző sörtípusok keresletének vizsgálata a főzdefeszt indulása óta

Béres Roland (2021) Kisüzemi sörfőzdék kínálatának, illetve a különböző sörtípusok keresletének vizsgálata a főzdefeszt indulása óta. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.

[thumbnail of Kisüzemi sörfőzdék kínálatának, illetve a különböző sörtípusok keresletének vizsgálata a főzdefeszt indulása óta.pdf] PDF
Kisüzemi sörfőzdék kínálatának, illetve a különböző sörtípusok keresletének vizsgálata a főzdefeszt indulása óta.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (5MB)

Absztrakt (kivonat)

Szakdolgozatomban- egy rövid általános ismertető és egy történelmi kitekintő után- a hazai kézműves sörökre fókuszáltam. A hazai sörforradalom hogyan ment végbe, hogyan indult el. Azt bizonyítom be, hogy a Főzdefesztnek köszönhetően indult meg itthon a sörfogyasztási szokások átalakulása. Ez az új átalakulás hogyan befolyásolta a piaci szereplőket (nagyüzemek), azok kínálatát. Az interjúm során Kósa Kolostól megtudott információk alapján, pontosan bemutatom, hogyan indult el, változott évről-évre a fesztiválsorozat. Ezen információk értékelése után a dolgozatom végén jelentettem ki, hogy a kisüzemi söröknek egyre nagyobb befolyása van és kétség kívül a Főzdefeszt volt ennek az elindítója.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar

Tanszék

Vendéglátás Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Turizmus-vendéglátás

Konzulens(ek)

Konzulens neve
Konzulens típusa
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
Csulak Gergely
Belső
Mesteroktató; Vendéglátás Tanszék; KVIK

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: főzdefeszt, kézműves, kisüzemi, sör, sörforradalom
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2022. Ápr. 02. 09:54
Utolsó módosítás: 2022. Ápr. 02. 09:54

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet