Béres Roland (2021) Kisüzemi sörfőzdék kínálatának, illetve a különböző sörtípusok keresletének vizsgálata a főzdefeszt indulása óta. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.
PDF
Kisüzemi sörfőzdék kínálatának, illetve a különböző sörtípusok keresletének vizsgálata a főzdefeszt indulása óta.pdf Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg Download (5MB) |
Absztrakt (kivonat)
Szakdolgozatomban- egy rövid általános ismertető és egy történelmi kitekintő után- a hazai kézműves sörökre fókuszáltam. A hazai sörforradalom hogyan ment végbe, hogyan indult el. Azt bizonyítom be, hogy a Főzdefesztnek köszönhetően indult meg itthon a sörfogyasztási szokások átalakulása. Ez az új átalakulás hogyan befolyásolta a piaci szereplőket (nagyüzemek), azok kínálatát. Az interjúm során Kósa Kolostól megtudott információk alapján, pontosan bemutatom, hogyan indult el, változott évről-évre a fesztiválsorozat. Ezen információk értékelése után a dolgozatom végén jelentettem ki, hogy a kisüzemi söröknek egyre nagyobb befolyása van és kétség kívül a Főzdefeszt volt ennek az elindítója.
Intézmény
Budapesti Gazdasági Egyetem
Kar
Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar
Tanszék
Vendéglátás Tanszék
Tudományterület/tudományág
NEM RÉSZLETEZETT
Szak
Mű típusa: | diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT) |
---|---|
Kulcsszavak: | főzdefeszt, kézműves, kisüzemi, sör, sörforradalom |
SWORD Depositor: | Archive User |
Felhasználói azonosító szám (ID): | Archive User |
Rekord készítés dátuma: | 2022. Ápr. 02. 09:54 |
Utolsó módosítás: | 2022. Ápr. 02. 09:54 |
Actions (login required)
Tétel nézet |