Csonthéjas magvak felhasználása a hazai cukrászatban

Dobrádi Dóra (2021) Csonthéjas magvak felhasználása a hazai cukrászatban. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.

[thumbnail of Szakdolgozat Dobrádi Dóra (A0PYUR) .pdf] PDF
Szakdolgozat Dobrádi Dóra (A0PYUR) .pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (4MB)

Absztrakt (kivonat)

Szakdolgozatomban a csonthéjas magvak felhasználását fogom vizsgálni a hazai cukrásziparban. Hiába a csonthéjasok hazai tradíciója, gasztronómiai népszerűsége, egészséges mivolta ezen alapanyagok cukrászati termékekben való felhasználása, és a csonthéjasok fogyasztása sajnos visszaesett az utóbbi időben. Emiatt is szakdolgozati vizsgálódásom középpontjában a miértek és az ide vezető tényezők állnak majd. A csonthéjasok fogyasztásának és felhasználásának visszaszorulásához vezető okokat igyekszem felfedni a későbbiekben. Továbbá kitérek majd a csonthéjasok gasztronómiai történetére, a legismertebb csonthéjasokat tartalmazó cukrászati termékekre, a csonthéjasok általános, illetve gasztronómia-specifikus jellemzőire, feldolgozásuknak, illetve előkészítésüknek módszereire, a bennük fellelhető ásványi és tápanyagokra, illetve ezeknek az emberi szervezetre gyakorolt hatásaira is.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar

Tanszék

Vendéglátás Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Turizmus-vendéglátás

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: cukrászat, csonthéjas magvak, gasztronómia, Magyarország, vendéglátás
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2022. Ápr. 02. 09:54
Utolsó módosítás: 2022. Ápr. 02. 09:54

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet