Dobrádi Dóra (2021) Csonthéjas magvak felhasználása a hazai cukrászatban. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.
PDF
Szakdolgozat Dobrádi Dóra (A0PYUR) .pdf Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg Download (4MB) |
Absztrakt (kivonat)
Szakdolgozatomban a csonthéjas magvak felhasználását fogom vizsgálni a hazai cukrásziparban. Hiába a csonthéjasok hazai tradíciója, gasztronómiai népszerűsége, egészséges mivolta ezen alapanyagok cukrászati termékekben való felhasználása, és a csonthéjasok fogyasztása sajnos visszaesett az utóbbi időben. Emiatt is szakdolgozati vizsgálódásom középpontjában a miértek és az ide vezető tényezők állnak majd. A csonthéjasok fogyasztásának és felhasználásának visszaszorulásához vezető okokat igyekszem felfedni a későbbiekben. Továbbá kitérek majd a csonthéjasok gasztronómiai történetére, a legismertebb csonthéjasokat tartalmazó cukrászati termékekre, a csonthéjasok általános, illetve gasztronómia-specifikus jellemzőire, feldolgozásuknak, illetve előkészítésüknek módszereire, a bennük fellelhető ásványi és tápanyagokra, illetve ezeknek az emberi szervezetre gyakorolt hatásaira is.
Intézmény
Budapesti Gazdasági Egyetem
Kar
Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar
Tanszék
Vendéglátás Tanszék
Tudományterület/tudományág
NEM RÉSZLETEZETT
Szak
Mű típusa: | diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT) |
---|---|
Kulcsszavak: | cukrászat, csonthéjas magvak, gasztronómia, Magyarország, vendéglátás |
SWORD Depositor: | Archive User |
Felhasználói azonosító szám (ID): | Archive User |
Rekord készítés dátuma: | 2022. Ápr. 02. 09:54 |
Utolsó módosítás: | 2022. Ápr. 02. 09:54 |
Actions (login required)
Tétel nézet |