A fagylalt térhódítása a világon és kedveltsége hazánkban

Barta Noémi Anita (2021) A fagylalt térhódítása a világon és kedveltsége hazánkban. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.

[thumbnail of Barta_Noémi_Anita_Szakdolgozat.pdf] PDF
Barta_Noémi_Anita_Szakdolgozat.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (2MB)

Absztrakt (kivonat)

Szakdolgozatomban jobban megismerkedhettünk sokak kedvenc édességével, a fagylalttal. Megtudhattuk, hogy honnan indult ennek az édességnek az útja, régen hogyan hűsítették magukat vele. Megismerkedhettünk a nagyüzemi és a kézműves fagylaltgyártás közös tulajdonságaival és különbségeivel. Most már sokkal jobban megértjük, hogy miért drágább a kézműves fagylalt, sokkal több időt és energiát igényel az elkészítése. Megismerhettük különböző országok különleges fagylaltjait, remélem egyszer mindenhova eljutok és megtudom kóstolni azokat a fagylaltokat, amikről ebben a szakdolgozatban írtam. Kutatásomnak köszönhetően megtudtuk, hogy a fiatalabb korosztály sokkal inkább érdeklődik az új ízek iránt, mint az idősebb korosztály. Rengeteg fagylalt fajtát és kiegészítőt megvizsgáltunk. Most már azzal is tisztában vagyunk, hogy milyen táplálkozástani jelentősége van a fagylaltnak. A fagylalt témakörében elengedhetetlen volt megemlíteni a hűtés és fagyasztás fontosságát, ugyanis, ha ez nem működik megfelelően az egész addigi munkánk kárba veszhet, ha megromlik a fagylaltkeverék. Nem utolsó sorban olyan fagylaltgyártó cégeket mutattam be, akik nélkül nem tudnánk olyan ízletes fagylaltokat fogyasztani akár az otthonunkban is.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar

Tanszék

Vendéglátás Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Turizmus-vendéglátás

Konzulens(ek)

Konzulens neve
Konzulens típusa
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
Hidvégi Hedvig
Belső
Mestertanár; Vendéglátás Tanszék; KVIK

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: anyagfelhasználás, élelmiszer, élelmiszeripar, kérdőívek, tejtermék-előállítás
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2022. Ápr. 02. 09:54
Utolsó módosítás: 2022. Ápr. 02. 09:54

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet