A kézműves bonbonok eredete, kedveltsége és megjelenése a hazai kínálatban

Ribinszki Dóra (2021) A kézműves bonbonok eredete, kedveltsége és megjelenése a hazai kínálatban. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.

[thumbnail of Kézműves bonbonok.pdf] PDF
Kézműves bonbonok.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (1MB)

Absztrakt (kivonat)

Kutatásom célja megismerni az emberek bonbon fogyasztási szokásait nem, korosztály és lakóhely szerint. Szeretném megtudni, hogy mely ízeket, ízpárosításokat, márkákat preferálják, mennyit költenek átlagosan bonbonra és azt hol teszik. Vizsgálom, hogy mely alkalmakon, illetve mely évszakokban fogy a legtöbb bonbon, illetve mennyire befolyásolja ezt a szezonalitás. Továbbiakban kitérek a kézműves bonbonok ismertségére; a kézművesség fontosságára, a fizetési hajlandóságra, a kitöltők által ismert kézműves bonbongyártókra. Kíváncsi vagyok, hogy kóstoltak-e már díjnyertes, különleges/ szokatlan ízű bonbonokat. Ezen kívül szeretném bemutatni 2 kézműves bonbonokkal is foglalkozó vállalkozás felépítését, akik több nemzetközi díjnyertes bonbonnal büszkélkedhetnek, és a kézműves bonbon piac meghatározó egyéniségei. Szeretném hallani történetüket a kezdetektől jelen pillanatig, illetve a jövőbeni terveik felől is érdeklődöm. Az alapanyagok beszerzési forrásától a csokoládé temperálásán keresztül az üzemben használatban lévő gépekig szeretnék betekintést kapni, meglátni, hogyan működik minden a gyakorlatban. Marketing tevékenységüket is vizsgálom, illetve, hogy milyen vásárló közönséget céloznak meg, érnek el.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar

Tanszék

Vendéglátás Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Turizmus-vendéglátás

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: célpiac, csomagolás, diagramok, kisüzemi termelés, vevők, weboldal
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2022. Már. 22. 08:20
Utolsó módosítás: 2022. Már. 22. 08:20

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet