A járványhelyzet ételrendelési szokásokra gyakorolt hatásának vizsgálata

Gyalogh Laura Gabriella (2021) A járványhelyzet ételrendelési szokásokra gyakorolt hatásának vizsgálata. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.

[thumbnail of GyaloghLaura(BZPD5F)-Szakdolgozat.pdf] PDF
GyaloghLaura(BZPD5F)-Szakdolgozat.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (1MB)

Absztrakt (kivonat)

Ebben a kutatásban megvizsgáltam, hogy a koronavírus járványhelyzetben, hogyan változtak az ételrendelési szokások. Először megvizsgáltam a Magyarországi és világszintű vendéglátás helyzetét a vírus előtt majd közben. Nagy részben kitértem arra, hogy milyen módokon és mértékben változtak a vendéglátás számára ezek az idők, milyen minőségben változott a fogyasztói viselkedés majd, hogy menyire alkalmazkodott az online térhez. Kitértem még arra, hogy milyen predikciók vannak arra, hogy a jövő vendéglátása az ételrendeléssel, hogyan alakul.Kutatásomat kérdőívvel végeztem, melyben felmértek, hogy a mindennapi ember milyen ételrendelési szokásokkal rendelkezett a pandémia előtt, alatt és milyen várakozásokkal áll a jövő felé.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar

Tanszék

Vendéglátás Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Turizmus-vendéglátás

Konzulens(ek)

Konzulens neve
Konzulens típusa
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
Debreceni János
Belső
egyetemi tanársegéd; Vendéglátás Tanszék; KVIK

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: 21. század, adatfeldolgozás, adatfelvétel, átalakulás, ételrendelés, koronavírus-járvány (COVID-19), vendéglátás
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2022. Már. 22. 08:20
Utolsó módosítás: 2022. Már. 22. 08:20

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet