The current trends and characteristics of Lake Balaton's gastronomy

Kis Erik (2021) The current trends and characteristics of Lake Balaton's gastronomy. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.

[thumbnail of YS19GU Erik Kis - The current trends and characteristics of Lake Balatons gastronomy.pdf] PDF
YS19GU Erik Kis - The current trends and characteristics of Lake Balatons gastronomy.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (2MB)

Absztrakt (kivonat)

In recent years, gastronomy has become a significant field of study, as it is ever-changing, evolving and developing. Although it is difficult to define, what is common in most definitions of gastronomy is that it concerns everything we eat, and everything that food enters, such as culture or hospitality. In Hungary, Lake Balaton, which is the second most popular tourist destination of the country, has gastronomy which is distinct from other parts of the country. Therefore this study explores the gastronomy of the Lake Balaton region, using mixed-method research. Through semi-structured interviews with actors of Balaton's hospitality industry and a survey of visitors of the region, the study was able to provide a snapshot of the current trends and characteristics of Lake Balaton's gastronomy.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar

Tanszék

Vendéglátás Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Turizmus-vendéglátás

Konzulens(ek)

Konzulens neve
Konzulens típusa
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
Debreceni János
Belső
egyetemi tanársegéd; Vendéglátás Tanszék; KVIK

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: Balaton, domestic production, gastronomy, restaurant, tourism
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2022. Már. 22. 08:20
Utolsó módosítás: 2022. Már. 22. 08:20

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet