A NOBU éttermek sikerének kulcsa és a japán konyha népszerűsége a hazai fogyasztók körében

Báder Luca (2021) A NOBU éttermek sikerének kulcsa és a japán konyha népszerűsége a hazai fogyasztók körében. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.

[thumbnail of A NOBU éttermek sikerének kulcsa és a japán konyha népszerűsége a hazai fogyasztók körében_Báder Luca.pdf] PDF
A NOBU éttermek sikerének kulcsa és a japán konyha népszerűsége a hazai fogyasztók körében_Báder Luca.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (2MB)

Absztrakt (kivonat)

A dolgozat fő témája a NOBU éttermek sikerének kulcsa, melyet több aspektusból vizsgáltam meg. Először bemutatásra került maga a fúziós gasztronómia és az étterem által képviselt fúzió két nemzetének gasztronómiája, a rájuk jellemző alapanyagokkal és specialitásokkal. Ez önmagában vonzó lehet a vendégek számára, így a siker egy része ebben rejlik. Azonban ahhoz, hogy ez a fúzió létrejöjjön kellett egy személy, aki nem más, mint Nobuyuki Matsuhisa. Az ő életpályáját és munkásságát követve fény derül arra, miért ezt a két különböző gasztronómiát ötvözte, így ez magyarázatot ad arra, hogy a siker meghatározó eleme a séf életpályája során szerzett hatás is. Egy meghatározó személlyel való találkozás pedig gyökerestül megváltoztatta a séf karrierjét, hiszen az évek során létrejött a NOBU étterem- és hotellánc. Nobu San leleményessége és kreativitása számos olyan fogást és NOBU terméket eredményezett, mely emeli az éttermi kínálat színvonalát is. Emellett az eszme amelyet képvisel a vendéglátás terén rendkívül egyedülálló és példaértékű. Mindezen felsorolt tényezők vezették a séfet a világsiker felé.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar

Tanszék

Vendéglátás Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Turizmus-vendéglátás

Konzulens(ek)

Konzulens neve
Konzulens típusa
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
Hidvégi Hedvig
Belső
Mestertanár; Vendéglátás Tanszék; KVIK

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: Ázsia, Dél-Amerika, étterem, fúzió(k), gasztronómia, gasztrotörténet, Japán, vendéglátás
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2022. Már. 22. 08:19
Utolsó módosítás: 2022. Már. 22. 08:19

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet