PEST és SWOT elemzés a Krúdy vendéglőben

Finta Áron (2021) PEST és SWOT elemzés a Krúdy vendéglőben. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar. (Kéziratban)

[thumbnail of PEST és SWOT elemzés a Krúdy vendéglőben.pdf] PDF
PEST és SWOT elemzés a Krúdy vendéglőben.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (947kB)

Absztrakt (kivonat)

A dolgozatom a Krúdy vendéglőben végzett gyakorlatomról szól, és az étterem PEST és SWOT analízisének elvégzéséről. Kutatásokat kezdetben megfigyeléssel végeztem, mellyel saját véleményt alkothattam az étterem helyzetéről a piacon, illetve a vendéglátás jelenlegi helyzetére is rálátást nyertem. Ezt követően 1-1 alanyt megkértem, hogy egy rövid, pár kérdéses interjút készítsenek el velem. Ezekkel a válaszokkal, illetve az általam szerzett tapasztalatok alapján készítettem el az elemzéseket, melyek a dolgozatban szerepelnek. A tapasztalatok alapján arra jutottam, hogy az étterem gazdasági helyzetét jelentősen befolyásolja a jelenlegi politikai helyzet, illetve a jelen lévő Covid-19 vírus okozta negatív tényező. Az, hogy ezek a jövőben, hogyan fogják befolyásolni az étterem sikeres működését, sajnos előre nem tudjuk megmondani, de én bizakodó vagyok a jövőt illetően. Az étterem SWOT analízisét tekintve, remek lehetőségekkel rendelkezik. Ezek kihasználása, kiaknázása nagyban segítheti az étterem jövőjét. Kis energia befektetésével gyors, és kiváló eredményeket lehet elérni. A veszélyek sajnos a gazdasághoz és a korona vírushoz kapcsolódnak leginkább, melyet jelen helyzetben befolyásolni nem tudunk.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar

Tanszék

Vendéglátás Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Turizmus-vendéglátás

Konzulens(ek)

Konzulens neve
Konzulens típusa
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
Dr. Fekete-Frojimovics Zsófia
Belső
egyetemi docens; Vendéglátás Tanszék; KVIK

Mű típusa: projektmunka
Kulcsszavak: 7P modell, analízis, elemzési módszerek, étterem, SWOT-elemzés
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2022. Már. 22. 08:19
Utolsó módosítás: 2022. Már. 22. 08:19

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet