Finta Áron (2021) PEST és SWOT elemzés a Krúdy vendéglőben. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar. (Kéziratban)
PDF
PEST és SWOT elemzés a Krúdy vendéglőben.pdf Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg Download (947kB) |
Absztrakt (kivonat)
A dolgozatom a Krúdy vendéglőben végzett gyakorlatomról szól, és az étterem PEST és SWOT analízisének elvégzéséről. Kutatásokat kezdetben megfigyeléssel végeztem, mellyel saját véleményt alkothattam az étterem helyzetéről a piacon, illetve a vendéglátás jelenlegi helyzetére is rálátást nyertem. Ezt követően 1-1 alanyt megkértem, hogy egy rövid, pár kérdéses interjút készítsenek el velem. Ezekkel a válaszokkal, illetve az általam szerzett tapasztalatok alapján készítettem el az elemzéseket, melyek a dolgozatban szerepelnek. A tapasztalatok alapján arra jutottam, hogy az étterem gazdasági helyzetét jelentősen befolyásolja a jelenlegi politikai helyzet, illetve a jelen lévő Covid-19 vírus okozta negatív tényező. Az, hogy ezek a jövőben, hogyan fogják befolyásolni az étterem sikeres működését, sajnos előre nem tudjuk megmondani, de én bizakodó vagyok a jövőt illetően. Az étterem SWOT analízisét tekintve, remek lehetőségekkel rendelkezik. Ezek kihasználása, kiaknázása nagyban segítheti az étterem jövőjét. Kis energia befektetésével gyors, és kiváló eredményeket lehet elérni. A veszélyek sajnos a gazdasághoz és a korona vírushoz kapcsolódnak leginkább, melyet jelen helyzetben befolyásolni nem tudunk.
Intézmény
Budapesti Gazdasági Egyetem
Kar
Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar
Tanszék
Vendéglátás Tanszék
Tudományterület/tudományág
NEM RÉSZLETEZETT
Szak
Mű típusa: | projektmunka |
---|---|
Kulcsszavak: | 7P modell, analízis, elemzési módszerek, étterem, SWOT-elemzés |
SWORD Depositor: | Archive User |
Felhasználói azonosító szám (ID): | Archive User |
Rekord készítés dátuma: | 2022. Már. 22. 08:19 |
Utolsó módosítás: | 2022. Már. 22. 08:19 |
Actions (login required)
Tétel nézet |