Suhayda Réka (2021) Olasz borok szerepe a magyarországi vendéglátásban és a rendezvények világában. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.
PDF
Suhayda_Réka_szakdolgozat.pdf Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg Download (1MB) |
Absztrakt (kivonat)
Szagdolgozatom célja, hogy átfogóbb képet kapjak az olasz borok itthon elfoglalt helyzetéről, hogy milyen gyakorisággal fordul elő a vendéglátásban, mi ennek az oka, mennyire van rá igény és, hogy milyen lehetőségek rejlenek benne. Vizsgálom továbbá azt is, hogy előfordulásának gyakorisága vagy éppen hiánya mire vezethető vissza. Fő mondandója, hogy bemutassam az olasz borokat és felhívjam a figyelmet az ebben rejlő lehetőségekre. Módszertanként mély interjút választottam, amelyet egy neves budapesti étterem és egy újonnan indult borbár sommelier-jével készítettem el. Kutatásom eredményeként pedig elmondható, hogy elég elterjedt az olasz bor mind a vendéglátásban, mind a rendezvények világában, választ nyertem továbbá kutatási kérdéseimre is és átfogó képet kaptam a jelenlegi helyzetről. Végeredményként pedig úgy gondolom munkámmal sokak számára segítséget nyújthatok majd.
Intézmény
Budapesti Gazdasági Egyetem
Kar
Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar
Tanszék
Vendéglátás Tanszék
Tudományterület/tudományág
NEM RÉSZLETEZETT
Szak
Mű típusa: | diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT) |
---|---|
Kulcsszavak: | bor, borászat, Olaszország, rendezvények, vendéglátás |
SWORD Depositor: | Archive User |
Felhasználói azonosító szám (ID): | Archive User |
Rekord készítés dátuma: | 2022. Már. 22. 08:19 |
Utolsó módosítás: | 2022. Már. 22. 08:19 |
Actions (login required)
Tétel nézet |