A nagy nap valóban csak rólunk szól? A fenntartható esküvő szervezésének lehetőségei

Vas Petra (2021) A nagy nap valóban csak rólunk szól? A fenntartható esküvő szervezésének lehetőségei. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.

[thumbnail of Vas Petra - szakdolgozat VÉGLEGES.pdf] PDF
Vas Petra - szakdolgozat VÉGLEGES.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (1MB)

Absztrakt (kivonat)

A dolgozat megírása során céljaim között szerepelt, hogy megláttassam az emberekkel, hogy miként kapcsolódik a rendezvényszervezéshez a fenntarthatóság. Célom, hogy a rendezvényszervezéssel és ezen belül, az esküvőszervezéssel kapcsolatos fogalmakat tisztázzam. Mint dolgozatom fő témája, az esküvőket részletesen elemzem, bemutatva az esküvőszervezés menetét. Fel szeretném tárni, hogy milyen a környezetre káros hatásokkal jár egy-egy esküvő megszervezése és azt is meg szeretném vizsgálni, hogy milyen fenntarthatóságot célzó intézkedéseket lehet tenni, mely lépéseket lehet megreformálni annak érdekében, hogy zöld esküvők valósuljanak meg. Kutatásom során szeretném ismertetni azt a problémát, mely már évtizedek óta fennáll és a természetes környezetünk pusztulását okozza, mégsem kap akkora jelentőséget a turizmus szektorban, mint kellene, főleg a járvány terjedése óta. A dolgozat kérdéseket vet fel, melyre a már meglévő válaszokat szedi sorba, illetve vizsgálatokkal kutatja a változó, formálódó nézeteket, viszonyulásokat az esküvői ceremóniák és a fenntarthatóság összevetésében. A dolgozatban felvetett problémával közvetett célom, hogy felhívjam a figyelmet, mintegy elősegítsem az emberek környezettudatos, takarékos magatartásának, életvitelének kialakulását. Bizonyos értelemben rávilágítsak a fogyasztás és a környezeti erőforrások kapcsolatára, a fenntartható fogyasztás elvére. Az emberek ébredjenek rá hogyan lehet gondolkodni egy olyan hagyományról mint az esküvő a természeti értékek felismerése, megőrzése mellett. Célom, hogy ismerjék fel a fenntarthatóság gondjait. Azt remélem, hogy ez a dolgozat hozzájárul ahhoz a törekvéshez, hogy az emberek életmódjában a természet tisztelete, a felelősség, a környezeti károk megelőzésére való törekvés meghatározóvá válik. A fenntarthatóság kultúrájában a környezettudatos gondolkodás, életmód kialakítása, elmélyítése, együttműködők közös felelőssége az élet bármely területén.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar

Tanszék

Turizmus Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Turizmus-vendéglátás

Konzulens(ek)

Konzulens neve
Konzulens típusa
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
Bándoli Attila István
Belső
NEM RÉSZLETEZETT

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: fenntartható esküvőszervezés, fenntartható fejlődés, fenntartható rendezvény, fenntarthatóság, ökológiai lábnyom
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2022. Már. 22. 08:18
Utolsó módosítás: 2022. Már. 22. 08:18

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet