Telek Dominika (2021) A vendéglátás küzdelme - A vendéglátás helyzetelemzése Magyarországon a korona vírus járvány idején-. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.
PDF
Telek_Dominika_A_vendéglátás_küzdelme.pdf Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg Download (3MB) |
Absztrakt (kivonat)
A világjárvány kirobbanása mindenki számára egy elképzelhetetlennek tűnő drasztikus pillanat volt. A COVID-19 világjárvány óriási kihívást jelentett a kormányoknak, a társadalomnak és a cégeknek világszerte. Különösen a vendéglátó ipar sínylette meg ezt az időszakot. Több vendéglátóhely is döntött a személyzet tömeges elbocsájtása mellett. Mindezekkel párhuzamosan, a házhoz szállítás, mely az egyetlen alternatíva maradt, exponenciális keresletnövekedést tapasztalt, a kiürült utcákat ellepték az ételfutár biciklisek. a járvány időszak alatt inkább etetés zajlott, mintsem vendéglátás, azonban ezt az állítást némiképp cáfolják azok az innovatív megoldások, ahol online borkóstolással, beszélgetéssel egybekötött gasztro-élményt nyújtottak a szolgáltatók.
Intézmény
Budapesti Gazdasági Egyetem
Kar
Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar
Tanszék
Vendéglátás Tanszék
Tudományterület/tudományág
NEM RÉSZLETEZETT
Szak
Mű típusa: | diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT) |
---|---|
Kulcsszavak: | étterem, koronavírus-járvány (COVID-19), Magyarország, válságkezelés, vendéglátás |
SWORD Depositor: | Archive User |
Felhasználói azonosító szám (ID): | Archive User |
Rekord készítés dátuma: | 2022. Már. 22. 08:18 |
Utolsó módosítás: | 2022. Már. 22. 08:18 |
Actions (login required)
Tétel nézet |