A vendéglátás küzdelme - A vendéglátás helyzetelemzése Magyarországon a korona vírus járvány idején-

Telek Dominika (2021) A vendéglátás küzdelme - A vendéglátás helyzetelemzése Magyarországon a korona vírus járvány idején-. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.

[thumbnail of Telek_Dominika_A_vendéglátás_küzdelme.pdf] PDF
Telek_Dominika_A_vendéglátás_küzdelme.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (3MB)

Absztrakt (kivonat)

A világjárvány kirobbanása mindenki számára egy elképzelhetetlennek tűnő drasztikus pillanat volt. A COVID-19 világjárvány óriási kihívást jelentett a kormányoknak, a társadalomnak és a cégeknek világszerte. Különösen a vendéglátó ipar sínylette meg ezt az időszakot. Több vendéglátóhely is döntött a személyzet tömeges elbocsájtása mellett. Mindezekkel párhuzamosan, a házhoz szállítás, mely az egyetlen alternatíva maradt, exponenciális keresletnövekedést tapasztalt, a kiürült utcákat ellepték az ételfutár biciklisek. a járvány időszak alatt inkább etetés zajlott, mintsem vendéglátás, azonban ezt az állítást némiképp cáfolják azok az innovatív megoldások, ahol online borkóstolással, beszélgetéssel egybekötött gasztro-élményt nyújtottak a szolgáltatók.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar

Tanszék

Vendéglátás Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Turizmus-vendéglátás

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: étterem, koronavírus-járvány (COVID-19), Magyarország, válságkezelés, vendéglátás
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2022. Már. 22. 08:18
Utolsó módosítás: 2022. Már. 22. 08:18

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet