Cukrász ipari trendek a diabetikus, cukormentes desszertek tekintetében Magyarországon

Teszáry Eszter Olga (2021) Cukrász ipari trendek a diabetikus, cukormentes desszertek tekintetében Magyarországon. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.

[thumbnail of Szakdolgozat_Teszáry Eszter Olga_svmk6l.pdf] PDF
Szakdolgozat_Teszáry Eszter Olga_svmk6l.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (1MB)

Absztrakt (kivonat)

Szakdolgozatomban azon kérdésekre kerestem a választ, hogy jelenleg a diabetikus cukrászat hol tart a hagyományoshoz képest. Fel tudja-e venni a versenyt vele, vagy pedig még van hova fejlődnie ennek az iparágnak. Második kérdésként arra voltam kíváncsi, hogy a hosszú múlttal rendelkező cukrászdák képesek voltak-e megugrani a hagyományok változását, vagy pedig beleragadtak a múltba, és nem tartották a lépést a diabetikus ágazattal. Harmadik kérdésem a kereslet oldalát vizsgálta, miszerint mennyire érzik szükségesnek az emberek a diabetikus süteménykínálatot, valamint annak bővítését. Utolsó kérdésként az Év cukormentes tortájára voltam kíváncsi, hogy mennyire ismerik az emberek, és mennyire tartják fontosnak ezt a versenyt

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar

Tanszék

Vendéglátás Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Turizmus-vendéglátás

Konzulens(ek)

Konzulens neve
Konzulens típusa
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
Hidvégi Hedvig
Belső
Mestertanár; Vendéglátás Tanszék; KVIK

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: cukormentes, cukrászat, édesítőszerek, hagyományos, trendek
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2022. Már. 22. 08:18
Utolsó módosítás: 2022. Már. 22. 08:18

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet