Horváth Panna (2021) Élelmiszer eredetű megbetegedések és higiénia a közösségi étkeztetésben. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.
PDF
Szakdolgozat_Horváth_Panna.pdf Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg Download (1MB) |
|
PDF
Eredetiségi nyilatkozat_Horváth_Panna.pdf Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg Download (858kB) |
Absztrakt (kivonat)
A szakdolgozatom központi témája az élelmiszer eredetű megbetegedések és higiénia a közétkeztetésben volt, azon belül is legfőképpen a gyermek közösségi étkeztetést vizsgáltam. Kutatásom célja kifejezetten a közintézményekben, azon belül is az óvodai, illetve az iskolai étkezésben felmerülő problémák feltárása volt. Bemutattam a közétkeztetés rövid, magyarországi történetét, néhány aktuális törvényi rendelkezést, valamint komplikációkat okozó baktériumokat, és az utóbbi időszak élelmiszer eredetű megbetegedéseit okozó tényezőket. Kutatásom során egy mélyinterjút készítettem közétkeztetésben dolgozó szakemberrel, illetve egy átfogó véleménykutatást végeztem a közétkeztetésben résztvevőkkel. Végül pedig javaslatokat tettem a területen fejlesztésre szoruló tényezőkre.
Intézmény
Budapesti Gazdasági Egyetem
Kar
Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar
Tanszék
Vendéglátás Tanszék
Tudományterület/tudományág
NEM RÉSZLETEZETT
Szak
Mű típusa: | diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT) |
---|---|
Kulcsszavak: | élelmiszer, gyermek, közétkeztetés, megbetegedés, menza |
SWORD Depositor: | Archive User |
Felhasználói azonosító szám (ID): | Archive User |
Rekord készítés dátuma: | 2022. Már. 22. 08:18 |
Utolsó módosítás: | 2022. Már. 22. 08:18 |
Actions (login required)
Tétel nézet |