Élelmiszer eredetű megbetegedések és higiénia a közösségi étkeztetésben

Horváth Panna (2021) Élelmiszer eredetű megbetegedések és higiénia a közösségi étkeztetésben. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.

[thumbnail of Szakdolgozat_Horváth_Panna.pdf] PDF
Szakdolgozat_Horváth_Panna.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (1MB)
[thumbnail of Eredetiségi nyilatkozat_Horváth_Panna.pdf] PDF
Eredetiségi nyilatkozat_Horváth_Panna.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (858kB)

Absztrakt (kivonat)

A szakdolgozatom központi témája az élelmiszer eredetű megbetegedések és higiénia a közétkeztetésben volt, azon belül is legfőképpen a gyermek közösségi étkeztetést vizsgáltam. Kutatásom célja kifejezetten a közintézményekben, azon belül is az óvodai, illetve az iskolai étkezésben felmerülő problémák feltárása volt. Bemutattam a közétkeztetés rövid, magyarországi történetét, néhány aktuális törvényi rendelkezést, valamint komplikációkat okozó baktériumokat, és az utóbbi időszak élelmiszer eredetű megbetegedéseit okozó tényezőket. Kutatásom során egy mélyinterjút készítettem közétkeztetésben dolgozó szakemberrel, illetve egy átfogó véleménykutatást végeztem a közétkeztetésben résztvevőkkel. Végül pedig javaslatokat tettem a területen fejlesztésre szoruló tényezőkre.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar

Tanszék

Vendéglátás Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Turizmus-vendéglátás

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: élelmiszer, gyermek, közétkeztetés, megbetegedés, menza
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2022. Már. 22. 08:18
Utolsó módosítás: 2022. Már. 22. 08:18

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet