Sági Petra (2021) A világjárvány hatása a villányi és az egri borturizmusra a Blázsovics és a Böjt pincészet példáján keresztül. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.
PDF
Sági_Petra_Szakdolgozat.pdf Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg Download (2MB) |
Absztrakt (kivonat)
Szakdolgozatom témájának a borturizmus vizsgálatát választottam. Fontosnak tartottam a téma aktualitását, illetve, hogy kellő érdeklődéssel és lelkesedéssel tudjam végezni a hónapok során a munkámat. Mivel Pécsen születtem így az egyik vizsgált borvidéknek Villány térségét választottam, hiszen közelsége miatt volt szerencsém többször is ellátogatni erre a borvidékre. Mindemellett több álláspontot megvizsgálva terveztem megírni a dolgozatot, így született meg az a gondolat, hogy a Pannon régión belül is a Villányi borvidék mellett egy másik különleges, és híres borvidéket is bevonjak a kutatásba. A választásom végül az Egri borvidékre esett. A dolgozatomban a borturizmus történetét fogom bemutatni, koncentrálva a Villányi és Egri borvidékekre, azok jellegzetességeire, változásaira, jövőbeli várható fejlesztésekre, lehetőségekre, és kiemelten megvizsgálva a Covid19 járvány következtében létrejött változásokat a turizmus ezen területén. Kutatásomat segítették az említett vidékek neves pincészeteinek borászai, Blázsovics Attila és Böjt Gergő, akik a témához kapcsolódóan elmondták a járvány időszakához kötődő tapasztalataikat.
Intézmény
Budapesti Gazdasági Egyetem
Kar
Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar
Tanszék
Turizmus Tanszék
Tudományterület/tudományág
NEM RÉSZLETEZETT
Szak
Mű típusa: | diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT) |
---|---|
Kulcsszavak: | borfogyasztás, borturizmus, fogyasztói szokások, magyarországi borvidékek, világjárvány |
SWORD Depositor: | Archive User |
Felhasználói azonosító szám (ID): | Archive User |
Rekord készítés dátuma: | 2022. Már. 22. 08:17 |
Utolsó módosítás: | 2022. Már. 22. 08:17 |
Actions (login required)
Tétel nézet |