Egészség- és környezettudatos étkezési trendek hatása a hazai rendezvények gasztronómiai kínálatára

Busai Réka (2021) Egészség- és környezettudatos étkezési trendek hatása a hazai rendezvények gasztronómiai kínálatára. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.

[thumbnail of Busai_Réka_szakdolgozat.pdf] PDF
Busai_Réka_szakdolgozat.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (7MB)

Absztrakt (kivonat)

Az egészség- és a környezettudatosság erősödése napjaink igen aktuális megatrendjei, melyek figyelembevétele remélhetőleg a jövőben is egyre nagyobb jelentőséget fog nyerni. A kutatás célja, hogy egy átfogó képet nyújtson a rendezvényszervezőknek és tájékoztassa a rendezvények gasztronómiai kínálatának jövendő megrendelőit is a legaktuálisabb egészség- és környezettudatossággal összefüggő étkezési trendekről, azok követőiről és számukról, hogy ezáltal jobban megismerjék ezt a célcsoportot és igényeiket. Így lehetőség adódik arra, hogy az adott rendezvénytípusok sikerességét optimalizálni lehessen a gasztronómiai kínálatuk által. Továbbá mellékes célom, hogy felhívjam a figyelmet a környezettudatos étkezés igényének mértékére, így a rendezvények megrendelői, szervezői és résztvevői mellett talán egy kicsit a környezet is profitálni tud a gasztronómiai kínálat összetételének változásából.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar

Tanszék

Vendéglátás Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Turizmus-vendéglátás

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: egészségtudatosság, fenntarthatóság, gasztronómia, környezettudatosság, rendezvények
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2022. Már. 22. 08:17
Utolsó módosítás: 2022. Már. 22. 08:17

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet