Busai Réka (2021) Egészség- és környezettudatos étkezési trendek hatása a hazai rendezvények gasztronómiai kínálatára. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.
PDF
Busai_Réka_szakdolgozat.pdf Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg Download (7MB) |
Absztrakt (kivonat)
Az egészség- és a környezettudatosság erősödése napjaink igen aktuális megatrendjei, melyek figyelembevétele remélhetőleg a jövőben is egyre nagyobb jelentőséget fog nyerni. A kutatás célja, hogy egy átfogó képet nyújtson a rendezvényszervezőknek és tájékoztassa a rendezvények gasztronómiai kínálatának jövendő megrendelőit is a legaktuálisabb egészség- és környezettudatossággal összefüggő étkezési trendekről, azok követőiről és számukról, hogy ezáltal jobban megismerjék ezt a célcsoportot és igényeiket. Így lehetőség adódik arra, hogy az adott rendezvénytípusok sikerességét optimalizálni lehessen a gasztronómiai kínálatuk által. Továbbá mellékes célom, hogy felhívjam a figyelmet a környezettudatos étkezés igényének mértékére, így a rendezvények megrendelői, szervezői és résztvevői mellett talán egy kicsit a környezet is profitálni tud a gasztronómiai kínálat összetételének változásából.
Intézmény
Budapesti Gazdasági Egyetem
Kar
Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar
Tanszék
Vendéglátás Tanszék
Tudományterület/tudományág
NEM RÉSZLETEZETT
Szak
Mű típusa: | diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT) |
---|---|
Kulcsszavak: | egészségtudatosság, fenntarthatóság, gasztronómia, környezettudatosság, rendezvények |
SWORD Depositor: | Archive User |
Felhasználói azonosító szám (ID): | Archive User |
Rekord készítés dátuma: | 2022. Már. 22. 08:17 |
Utolsó módosítás: | 2022. Már. 22. 08:17 |
Actions (login required)
Tétel nézet |