A Covid-19 világjárvány hatása a munkahelyi étkeztetésre az Eurest egy bécsi élelmezési üzemének példáján keresztül

Tímár Judit (2021) A Covid-19 világjárvány hatása a munkahelyi étkeztetésre az Eurest egy bécsi élelmezési üzemének példáján keresztül. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar. (Kéziratban)

[thumbnail of A Covid-19 világjárvány hatása a munkahelyi étkeztetésre az Eurest egy bécsi élelmezési üzemének példáján keresztül.pdf] PDF
A Covid-19 világjárvány hatása a munkahelyi étkeztetésre az Eurest egy bécsi élelmezési üzemének példáján keresztül.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (1MB)

Absztrakt (kivonat)

Projektmunkám témája a Covid-19 világjárvány hatására bekövetkező változások a munkahelyi étkeztetésben, az elsősorban közétkeztetéssel fogalalkozó Eurest osztrák vállalatának példáján keresztül. Dolgozatomban szekunder kutatásom során röviden bemutatom az Eurestet és osztrák vállalatát. Tisztázom a közétkeztetésben felmerülő alapvető fogalmakat, majd betekintést nyújtok a magyar közétkeztetés történetébe. Bemutatom a közösségi étkezés lehetséges formáit, a közétkeztetés célját, területeit és szereplőit. Ismertetem a közétkeztetésben a pandémia következtében megjelenő higiéniai szabályokat. Az elmúlt másfél évben a témára vonatkozó, szaklapokban megjelent szakvéleményekkel, valamint az osztrák sajtóban közölt, Eurestet érintő hírekkel is foglalkozom. Primer kutatásomban kétféle módszert alkalmazok, a kérdőíves kutatást és a mélyinterjút. Két interjúalanyom az Eurest osztrák vállalatának adminisztratív területéért felelős vezetője, Robert Renner, illetve közvetlen főnököm, Stefan Zuba, aki az irodaházban működő éttermet és kávézót vezeti, ahol jómagam is dolgozom. Kérdőíves alanyaim a Bosch irodaházában dolgozók, a cég alkalmazottai és vezető beosztású személyei.Dolgozatom végén elemzem és összevetem a kapott eredményeket, majd javaslatot teszek a probléma lehetséges megoldására,végül összegzem a projektmunkában leírtakat.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar

Tanszék

Turizmus Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Turizmus-vendéglátás

Konzulens(ek)

Konzulens neve
Konzulens típusa
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
Sóvári Katalin
Belső
Mestertanár; Turizmus Tanszék; KVIK

Mű típusa: projektmunka
Kulcsszavak: Covid-19, Eurest, közétkeztetés, munkahelyi étkeztetés, pandémia
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2022. Már. 22. 08:17
Utolsó módosítás: 2022. Már. 22. 08:17

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet