Hungarikumok szerepe a turizmusban

Végh Erzsébet (2021) Hungarikumok szerepe a turizmusban. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.

[thumbnail of Végh_Erzsébet_Szakdolgozat-BXN7JL.pdf] PDF
Végh_Erzsébet_Szakdolgozat-BXN7JL.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (940kB)

Absztrakt (kivonat)

Szakdolgozatomban a hungarikumok szerepét vizsgáltam a turizmusban. Hogyan jelennek meg a turizmusban, milyen módon ismertetik meg a turistákkal a magyarok számára ismert, becsült hungarikum termékeket. Kutatásom során négy kérdésre kerestem a választ a hungarikum termékekkel kapcsolatosan. Ezen kérdéseim a következők voltak:  ·          A klímaváltozás, illetve a megváltozott szélsőséges időjárási elemek, az Ön által előállított termék mennyiségére, minőségére és eladhatóságára milyen hatást gyakorol?  ·         Milyen értékesítési csatornákon keresztül értékesíti a termékeit?   ·         Függ-e az értékesítés módszerétől, és milyen mértékben befolyásolja az értékesíthetőségét és a termék eladhatóságát a hungarikum védjegy?  ·         Tartana-e kapcsolatot a helyi turizmust segítő, a hungarikumok bemutatását előtérbe helyező utazási irodával, akik az Ön által előállított termékeket szívesen bemutatnák a turisták számára?   Kutatási módszereim során e-mailben elküldött kérdőíves kutatást végeztem az agrár és élelmiszergazdasági hungarikumokat előállítók körében, illetve több interjút készítettem ezen hungarikum termékek előállítóival, hogy megtudjam, mennyit jelent számukra, hogy az általuk előállított termékek hungarikumnak számítanak, és ez a tény hogyan jelenik meg, egyáltalán megjelenik- e a turizmusban. Szakdolgozatom utolsó részében konklúzióim és javaslataim arra irányultak, hogyan lehetne az általam kiválasztott agrár és élelmiszergazdasági hungarikum termékeket még szélesebb körben megismertetni a belföldi és külföldi turisták körében. Javaslataim között szerepel, hogy az utazási irodákat vonják be a hungarikum termékek szélesebb körű terjesztése érdekében.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar

Tanszék

Turizmus Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Turizmus-vendéglátás

Konzulens(ek)

Konzulens neve
Konzulens típusa
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
Dr. Karsai Árpád
Belső
Mesteroktató; Turizmus Tanszék; KVIK

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: fesztiválok, hungarikum, szabadidős turizmus, turizmus, világörökség
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2022. Már. 22. 08:17
Utolsó módosítás: 2022. Már. 22. 08:17

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet