Vendégpreferenciák összehasonlítása hagyományos vendéglátóhelyek és lakáséttermek esetében

Sall Kata (2021) Vendégpreferenciák összehasonlítása hagyományos vendéglátóhelyek és lakáséttermek esetében. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.

[thumbnail of Sall Kata - szakdolgozat.pdf] PDF
Sall Kata - szakdolgozat.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (1MB)

Absztrakt (kivonat)

A dolgozat két kérdésre keres választ. Az egyik, hogy Magyarországon lakáséttermek vagy lakásokban működő éttermek vannak-e, illetve, hogy a koronavírus hatására felértékelődött-e országunkban a privát étkezési lehetőségek iránt a kereslet. A kutatás során szekunder és primer kutatás is készült. A szakirodalmi áttekintésben a közösségi gazdaság és a közösségi ételmegosztás jellemzői mellett külföldi kutatások eredményei is össze vannak foglalva arról, hogy a nyugati országokban milyen trendek jelentek meg a koronavírus hatására. A primer kutatás kérdőív kitöltés eredményit vizsgálja, legfőképp arra irányult, hogy a magyar fogyasztók szokásai megváltoztak-e. Az eredmények összefoglalása után javaslatok találhatók a lakáséttermek helyzetének javítására.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar

Tanszék

Vendéglátás Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Turizmus-vendéglátás

Konzulens(ek)

Konzulens neve
Konzulens típusa
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
Debreceni János
Belső
egyetemi tanársegéd; Vendéglátás Tanszék; KVIK

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: közösségi ételmegosztás, közösségi gazdaság, lakásétterem, meal-sharing economy, privát étkezési lehetőség
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2022. Már. 22. 08:16
Utolsó módosítás: 2022. Már. 22. 08:16

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet