Sall Kata (2021) Vendégpreferenciák összehasonlítása hagyományos vendéglátóhelyek és lakáséttermek esetében. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.
PDF
Sall Kata - szakdolgozat.pdf Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg Download (1MB) |
Absztrakt (kivonat)
A dolgozat két kérdésre keres választ. Az egyik, hogy Magyarországon lakáséttermek vagy lakásokban működő éttermek vannak-e, illetve, hogy a koronavírus hatására felértékelődött-e országunkban a privát étkezési lehetőségek iránt a kereslet. A kutatás során szekunder és primer kutatás is készült. A szakirodalmi áttekintésben a közösségi gazdaság és a közösségi ételmegosztás jellemzői mellett külföldi kutatások eredményei is össze vannak foglalva arról, hogy a nyugati országokban milyen trendek jelentek meg a koronavírus hatására. A primer kutatás kérdőív kitöltés eredményit vizsgálja, legfőképp arra irányult, hogy a magyar fogyasztók szokásai megváltoztak-e. Az eredmények összefoglalása után javaslatok találhatók a lakáséttermek helyzetének javítására.
Intézmény
Budapesti Gazdasági Egyetem
Kar
Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar
Tanszék
Vendéglátás Tanszék
Tudományterület/tudományág
NEM RÉSZLETEZETT
Szak
Mű típusa: | diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT) |
---|---|
Kulcsszavak: | közösségi ételmegosztás, közösségi gazdaság, lakásétterem, meal-sharing economy, privát étkezési lehetőség |
SWORD Depositor: | Archive User |
Felhasználói azonosító szám (ID): | Archive User |
Rekord készítés dátuma: | 2022. Már. 22. 08:16 |
Utolsó módosítás: | 2022. Már. 22. 08:16 |
Actions (login required)
Tétel nézet |