Minden, ami sajt! Avagy a sajtok általános jellemzése és a hazai kézműves sajtok jelentősége a gasztronómiai rendezvényeken és vendéglátásban.

Farkas Luca (2021) Minden, ami sajt! Avagy a sajtok általános jellemzése és a hazai kézműves sajtok jelentősége a gasztronómiai rendezvényeken és vendéglátásban. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.

[thumbnail of Farkas_Luca_K7CQ42_Minden_ami_sajt.pdf] PDF
Farkas_Luca_K7CQ42_Minden_ami_sajt.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (1MB)

Absztrakt (kivonat)

A Központi Statisztikai Hivatal oldalán található egy olyan táblázat, amely bemutatja az egy főre jutó éves élelmiszer- fogyasztás mennyiségét jövedelemi tizedek szerint. A legalacsonyabb kereseti szintet egyessel, a legmagasabbat pedig tízes számmal jelölik. Az összehasonlítás végett az ötös kategóriát választottam, vagyis azokat, akiknek mondhatni az átlagos a bérük. 2018- ban sajtból és túróból egy közepes bevétellel rendelkező személy átlagosan 8,2 kilogrammot fogyasztott. Amíg 2020- ban ugyanilyen anyagi helyzetben levő személy 9,1 kilogrammnyit, ami ezesetben három év alatt kevesebb mint 1 egységet növekedett. Ez a tábla jól formálja a kutatás fontosságát, hiszen ezekből az adatokból látható az, hogy a tejtermék fogyasztás mennyire lassú ütemben növekedik. (KSH, 14.1.1.26. táblázat)

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar

Tanszék

Vendéglátás Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Turizmus-vendéglátás

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: étterem, Fejér megye, kézműves, Míves Tejmanufaktúra, sajt
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2022. Már. 22. 08:16
Utolsó módosítás: 2022. Már. 22. 08:16

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet