Kiss Eszter (2021) A Pizza Palazzo étterem és az olasz gasztronómia kedveltsége hazánkban. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar. (Kéziratban)
PDF
Kiss Eszter, F4JIN0. docx.pdf Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg Download (1MB) |
Absztrakt (kivonat)
Ez a dolgozat az olasz gasztronómia és egy gödöllői olasz étterem kapcsolatát mutatja be.A projektmunkám első részében bemutatom az olasz gasztronómia történetét, itt kitérek az olasz régiók jellemző ételeire.A olasz étkezési szokásokat is bemutatom hogy menyire más az étkezési szokásuk, mint a magyar.Ezt követik az olasz italok itt részletesen bemutatom a grappát és a legfőbb borokat . A kávézás hagyományáról is ebben a fejezetben írok ami az olasz emberek életében egy meghatározó ital. A következő elméleti részben az étterem részletes elemzését mutatom be . Az étterem történetét követi a kínálat elemzése. Az étterem fő specialitása kerül előtérbe a pizza és az olasz ételek de ezen kívül kitérek az étlapon található többi ételre is.A kérdőívem segítségével megtudjuk az emberek véleményét az étteremről és képet kapunk arról, hogy hazánkban mennyire népszerű az olasz gasztronómia.Az utolsó részben kitérek az étteremben töltött idő alatt megszerzett tapasztalataimra.
Intézmény
Budapesti Gazdasági Egyetem
Kar
Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar
Tanszék
Vendéglátás Tanszék
Tudományterület/tudományág
NEM RÉSZLETEZETT
Szak
Mű típusa: | projektmunka |
---|---|
Kulcsszavak: | étterem, gasztronómia, gasztrotörténet, Olaszország, vendéglátás |
SWORD Depositor: | Archive User |
Felhasználói azonosító szám (ID): | Archive User |
Rekord készítés dátuma: | 2022. Már. 22. 08:16 |
Utolsó módosítás: | 2022. Már. 22. 08:16 |
Actions (login required)
Tétel nézet |