A tradicionális és az újhullámos desszertek iránti kereslet elemzése a hazai fogyasztók körében

Szögeczki Luca (2021) A tradicionális és az újhullámos desszertek iránti kereslet elemzése a hazai fogyasztók körében. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.

[thumbnail of Szögeczki Luca_VJGBTL_szakdolgozat.pdf] PDF
Szögeczki Luca_VJGBTL_szakdolgozat.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (1MB)

Absztrakt (kivonat)

Szakdolgozatom a tradicionális és az újhullámos desszertek iránti kereslet elemzésére törekszik, melyet a magyarországi cukrászat fejlődésének történeti áttekintésén és az általam készített kutatásokon keresztül kívánok bemutatni.  A nagy múltú Auguszt cukrászda főként tradícióiról híres, azonban repertoárjában már az újhullámos desszertek is egyaránt fellelhetőek. Gyakorlatom ideje alatt azt tapasztaltam, hogy egyre több vendég érdeklődik különböző okok miatt a különleges külsejű, ízkombinációjú, vagy alternatív (cukor-, glutén-, laktózmentes) desszertek iránt. Azonban mindezek mellett a hagyományos sütemények iránti vágy sem csökken alább - nem volt nap, hogy krémes maradt volna a pultban. Jól látható tehát, hogy a világ változásához és az újszerű fogyasztói magatartásokhoz a cukrászüzletek repertoárjának is igazodni szükséges.Szerettem volna megtudni egyrészt, hogy valóban létezik-e keresletváltozás, másrészt számottevő-e olyan mértékben, melyre a cukrászdáknak változással reagálnia kell. Amennyiben igen, akkor milyen mértékben képesek ezt kielégíteni. Elkezdtek, vagy elkezdenek-e módosítani a kínálatukon továbbá változtatnak vagy megmaradnak a hagyományos recepteknél, sikerül-e eddigi tapasztalatukra építve az új keresletnek eleget tenni.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar

Tanszék

Vendéglátás Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Turizmus-vendéglátás

Konzulens(ek)

Konzulens neve
Konzulens típusa
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
Hidvégi Hedvig
Belső
Mestertanár; Vendéglátás Tanszék; KVIK

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: Auguszt cukrászda, cukrásztörténelem, desszert, hazai fogyasztók, tradicionális, újhullámos
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2022. Már. 22. 08:15
Utolsó módosítás: 2022. Már. 22. 08:15

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet