A Mylan EPD Kft. áruforgalmi tevékenységének elemző bemutatása

Margitai Dániel Marcell (2021) A Mylan EPD Kft. áruforgalmi tevékenységének elemző bemutatása. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.

[thumbnail of Margitai Dániel Marcell_IS2E2L_szakdolgozat_A Mylan EPD Kft. áruforgalmi tevékenységének elemző bemutatása.pdf] PDF
Margitai Dániel Marcell_IS2E2L_szakdolgozat_A Mylan EPD Kft. áruforgalmi tevékenységének elemző bemutatása.pdf
Hozzáférés joga: Csak az archívum karbantartója nyithatja meg (titkosított dolgozat - engedéllyel) until 2026. November 09..

Download (1MB)
[thumbnail of Titoktartási nyilatkozat_Margitai Dániel Marcell_IS2E2L.pdf] PDF
Titoktartási nyilatkozat_Margitai Dániel Marcell_IS2E2L.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (48kB)

Absztrakt (kivonat)

Szakdolgozatom célja, hogy a vállalatnál több év alatt megszerzett szakmai tudást felhasználva, a folyamatok elemzése mellett, az esetleges hibák feltárása, annak érdekében, hogy célirányosan javaslatokat tudjak megformálni ezek javítására, valami a további folyamatfejlesztési lehetőségek kapcsán. Kutatásom a logisztikai osztályon dolgozókat kiegészítve, más területi egységek vezetőinek bevonásával folytattam, hogy széleskörű betekintést nyerjek az áruforgalmi tevékenység hatásairól különböző társosztályok tapasztalatait is figyelembe véve. Szekunder kutatásom főként munkahelyi belsős anyagokra és logisztikával kapcsolatos szakirodalmakra irányult. A jelenlegi áruforgalmi folyamatok bemutatása és elemzése során kitértem a Mylan EPD egyedi megoldásainak vizsgálatára is. Kutatási módszernek a primer kutatás során szakmai interjút választottam és alkalmaztam, mert így lehetőségük volt az interjú alanyoknak a téma specifikus kérdések mellett hosszabban kifejteni a véleményüket, illetve kapcsolódó témaköröket érintve betekintést nyerhettem több aspektus szerinti válaszadás megértésébe is. A szakdolgozat során először általános gyógyszeripari betekintéshez végeztem szekunder kutatást, majd áttértem a Mylan anyavállalatra, végül pedig a magyarországi leányvállalatra, a Mylan EPD-re. A szakdolgozat gerincét három fejezetre bontva fogom megismertetni és elemezni 3 az áruforgalmi tevékenységet, ennek ellenére egységes, úgynevezett end-to-end (azaz teljes folyamatot magában foglaló) folyamatként fogom kezelni minden részben a szorosan egymásra épülő folyamatokat. A beszerzés, a készletezés és értékesítési fejezetek részletesen mutatják be a Mylan EPD áruforgalmi tevékenységét. Ezen fejezeteket követi a primer kutatás során megismert információ feldolgozása, elemzése, valamint javaslattételek a már meglévő vagy tervezett folyamatok optimalizálása érdekében. Szakdolgozatom egy összegzéssel zárul, mely során konklúziót vontam le a teljes áruforgalmi tevékenység kapcsán.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar

Tanszék

Kereskedelem Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Kereskedelem és marketing

Konzulens(ek)

Konzulens neve
Konzulens típusa
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
Dr. Németh Patrícia
Belső
főiskolai docens; Kereskedelem Tanszék; KVIK

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: árubeszerzés, áruforgalom, beszerzés, gyógyszeripar, gyógyszerkereskedelem, készlet, logisztika
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2022. Már. 22. 08:15
Utolsó módosítás: 2022. Már. 22. 08:15

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet