Budapesten megjelenő ázsiai konyhák hatása a magyar vendéglátóiparra, illetve a Z generáció étkezési szokásaira

Kerti Dániel (2021) Budapesten megjelenő ázsiai konyhák hatása a magyar vendéglátóiparra, illetve a Z generáció étkezési szokásaira. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.

[thumbnail of Szakdolgozat_Kerti_Dániel..pdf] PDF
Szakdolgozat_Kerti_Dániel..pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (2MB)

Absztrakt (kivonat)

A dolgozatom során, a Budapesten megjelenő ázsiai konyhák hatását vizsgáltam a magyar vendéglátóiparra, illetve a Z generáció étkezési szokásaira. A munkám célja az volt, hogy bemutassam, hogy az ázsiai ízvilággal rendelkező éttermek hatással vannak a Z generáció étkezési szokásaira, ezen belül is, hogy a mai fiatalság az ázsiai ételeket választja a magyar helyett. Továbbá a magyar vendéglátóegységeket is vizsgáltam, melyek során az volt a fő szempont hogy amióta megjelentek az ázsiai vendéglátóhelyek az országban megváltozott az éttermek összetétele. Ahhoz hogy egy pontosabb képet kaphassak nem egész Magyarországot vizsgáltam, hanem Budapestre szűkítettem le az elemzést.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar

Tanszék

Vendéglátás Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Turizmus-vendéglátás

Konzulens(ek)

Konzulens neve
Konzulens típusa
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
Balog-Siposné Szöcze Anikó
Belső
Mestertanár; Vendéglátás Tanszék; KVIK

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: Ázsia, Budapest, gasztronómia, vendéglátás, Z generáció
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2022. Már. 22. 08:15
Utolsó módosítás: 2022. Már. 22. 08:15

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet