Kerti Dániel (2021) Budapesten megjelenő ázsiai konyhák hatása a magyar vendéglátóiparra, illetve a Z generáció étkezési szokásaira. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.
PDF
Szakdolgozat_Kerti_Dániel..pdf Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg Download (2MB) |
Absztrakt (kivonat)
A dolgozatom során, a Budapesten megjelenő ázsiai konyhák hatását vizsgáltam a magyar vendéglátóiparra, illetve a Z generáció étkezési szokásaira. A munkám célja az volt, hogy bemutassam, hogy az ázsiai ízvilággal rendelkező éttermek hatással vannak a Z generáció étkezési szokásaira, ezen belül is, hogy a mai fiatalság az ázsiai ételeket választja a magyar helyett. Továbbá a magyar vendéglátóegységeket is vizsgáltam, melyek során az volt a fő szempont hogy amióta megjelentek az ázsiai vendéglátóhelyek az országban megváltozott az éttermek összetétele. Ahhoz hogy egy pontosabb képet kaphassak nem egész Magyarországot vizsgáltam, hanem Budapestre szűkítettem le az elemzést.
Intézmény
Budapesti Gazdasági Egyetem
Kar
Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar
Tanszék
Vendéglátás Tanszék
Tudományterület/tudományág
NEM RÉSZLETEZETT
Szak
Mű típusa: | diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT) |
---|---|
Kulcsszavak: | Ázsia, Budapest, gasztronómia, vendéglátás, Z generáció |
SWORD Depositor: | Archive User |
Felhasználói azonosító szám (ID): | Archive User |
Rekord készítés dátuma: | 2022. Már. 22. 08:15 |
Utolsó módosítás: | 2022. Már. 22. 08:15 |
Actions (login required)
Tétel nézet |