Az Izsóp Étterem és Bisztró tavaszi és nyári étlapjának elemzése a szezonális nyersanyagok szempontjából

Gulyás Vivien (2021) Az Izsóp Étterem és Bisztró tavaszi és nyári étlapjának elemzése a szezonális nyersanyagok szempontjából. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar. (Kéziratban)

[thumbnail of Az Izsóp Étterem és Bisztró tavaszi és nyári étlapjának elemzése a szezonális nyersanyagok szempontjából.pdf] PDF
Az Izsóp Étterem és Bisztró tavaszi és nyári étlapjának elemzése a szezonális nyersanyagok szempontjából.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (2MB)

Absztrakt (kivonat)

A projektmunkám témájául a gyakorlati helyemként választott Izsóp Étterem és Bisztró tavaszi és nyári étlapjának elemzését választottam. A témaválasztásom indoklása és a kutatási módszereim ismertetése után tisztázom az étlap fogalmát, majd ezt követően bemutatom az étlap kialakulásának történetét. A következő alfejezetében kitérek az étlap fajtáira, majd ezen belül hosszabban kifejtem a szezonalitás fontosságát. Ismertetem az étlapkészítés főbb szempontjait, ezen belül kitérek a fontosabb szabályokra és elvárásokra, amiket szem előtt kell tartani egy étlap összeállítása során. A szakirodalmi áttekintés utolsó alfejezetében kifejtem az étlapok felépítését és tartalmi követelményeit. Ebben a fejezetben sorra veszem és röviden bemutatom a legfontosabb ételfőcsoportokat. Projektmunkám harmadik fejezetében az alkalmazott kutatási módszereimet ismertetem. Két primer kutatási módszert alkalmaztam, először elemeztem a gyakorlati helyem tavaszi és nyári étlapjának kínálatát a szezonális nyersanyagok szempontjából, majd készítettem egy mélyinterjút az étterem séfjével.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar

Tanszék

Vendéglátás Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Turizmus-vendéglátás

Konzulens(ek)

Konzulens neve
Konzulens típusa
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
Balog-Siposné Szöcze Anikó
Belső
Mestertanár; Vendéglátás Tanszék; KVIK

Mű típusa: projektmunka
Kulcsszavak: elemzés, étlap, nyersanyag, összehasonlítás, szezonalitás
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2022. Már. 22. 08:15
Utolsó módosítás: 2022. Már. 22. 08:15

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet