Gulyás Vivien (2021) Az Izsóp Étterem és Bisztró tavaszi és nyári étlapjának elemzése a szezonális nyersanyagok szempontjából. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar. (Kéziratban)
PDF
Az Izsóp Étterem és Bisztró tavaszi és nyári étlapjának elemzése a szezonális nyersanyagok szempontjából.pdf Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg Download (2MB) |
Absztrakt (kivonat)
A projektmunkám témájául a gyakorlati helyemként választott Izsóp Étterem és Bisztró tavaszi és nyári étlapjának elemzését választottam. A témaválasztásom indoklása és a kutatási módszereim ismertetése után tisztázom az étlap fogalmát, majd ezt követően bemutatom az étlap kialakulásának történetét. A következő alfejezetében kitérek az étlap fajtáira, majd ezen belül hosszabban kifejtem a szezonalitás fontosságát. Ismertetem az étlapkészítés főbb szempontjait, ezen belül kitérek a fontosabb szabályokra és elvárásokra, amiket szem előtt kell tartani egy étlap összeállítása során. A szakirodalmi áttekintés utolsó alfejezetében kifejtem az étlapok felépítését és tartalmi követelményeit. Ebben a fejezetben sorra veszem és röviden bemutatom a legfontosabb ételfőcsoportokat. Projektmunkám harmadik fejezetében az alkalmazott kutatási módszereimet ismertetem. Két primer kutatási módszert alkalmaztam, először elemeztem a gyakorlati helyem tavaszi és nyári étlapjának kínálatát a szezonális nyersanyagok szempontjából, majd készítettem egy mélyinterjút az étterem séfjével.
Intézmény
Budapesti Gazdasági Egyetem
Kar
Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar
Tanszék
Vendéglátás Tanszék
Tudományterület/tudományág
NEM RÉSZLETEZETT
Szak
Mű típusa: | projektmunka |
---|---|
Kulcsszavak: | elemzés, étlap, nyersanyag, összehasonlítás, szezonalitás |
SWORD Depositor: | Archive User |
Felhasználói azonosító szám (ID): | Archive User |
Rekord készítés dátuma: | 2022. Már. 22. 08:15 |
Utolsó módosítás: | 2022. Már. 22. 08:15 |
Actions (login required)
Tétel nézet |