Minőségszemlélet a vidéki turizmusban és a szálláshelyeken

Knyihár Lilla (2021) Minőségszemlélet a vidéki turizmusban és a szálláshelyeken. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar. (Kéziratban)

[thumbnail of PROJEKTMUNKA Knyihár Lilla- BMK4JG (1).pdf] PDF
PROJEKTMUNKA Knyihár Lilla- BMK4JG (1).pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (2MB)

Absztrakt (kivonat)

Projektmunkám elsődleges célja az Arcanum Hotel****, mint turisztikai vállalkozás gazdálkodási eszközeinek, környezetének, adottságainak a vizsgálata volt, kiemelve az első osztályú minőség szem előtt tartását. Ehhez Békéscsabát a szálloda makrokörnyezetének földrajzi és kulturális feltételeit adó tényezőjeként mutattam be. A dél-alföldi megyeszékhely olyan országosan kimagasló attrakciókkal rendelkezik, mint az Árpád Gyógy- és Strandfürdő és a Csabai Kolbászfesztivál, illetve a vallás jelképeiként magasló templomokkal. A megállapítást a kérdőíves felmérésem során összegyűjtött válaszok is alátámasztották, ahogyan azt is, hogy a város turizmusa innovációkra és azok mihamarabbi megvalósítására szorul.  Békéscsaba turisztikai forgalma a fesztivál és egyéb rendezvények betiltásával vagy korlátozásával azonban minimálisra csökkent, az Arcanum Hotelnél pedig szálláshelyként majd rendezvényhelyszínként két jövedelemforrási lehetőségét is befolyásolta. A város állandó turisztikai kínálatának bővítése másodsorban a szezonalitás mérséklésére lenne célszerű. Helyi vállalkozásként a szálloda is szembenéz a problémával, mindazonáltal az árképzési stratégiáinak, egyedi kínálatának és szerződéses partnerei állandó keresletének köszönhetően képes minimalizálni veszteségeit. Ráadásul másodlagos funkcióját tekintve rendezvényhelyszínként való működése is segíti az időszakos kereslet csökkenés kompenzálását. Mindezek azonban az exkluzív első osztályú színvonala, megjelenése és környezeti adottsága nélkül nem lennének kivitelezhetők. Emiatt esett a választásom a minőségtudatosság kiemelésére dolgozatom címében is.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar

Tanszék

Turizmus Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Turizmus-vendéglátás

Mű típusa: projektmunka
Kulcsszavak: minőségmenedzsment, szálloda, szezonalitás, turisztikai attrakció, vidék
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2022. Már. 22. 08:15
Utolsó módosítás: 2022. Már. 22. 08:15

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet