Megyeri Magdolna Mária (2021) Nudli Tésztakantin a XII. század modern-magyaros étterme. Faculty of Commerce, Catering and Tourism. (Unpublished)
![]() |
PDF
Nudli Tésztakantin a XXI.század modern-magyaros étterme.pdf Hozzáférés joga: Available at the computers of the University Download (1MB) |
Abstract
A XXI. században az élet felgyorsult, ez tükröződik a megváltozott étkezési igényekben is (önkiszolgálás, gyors étkezés, online megrendelések, házhozszállítás, internet adta hirdetési és kommunikációs lehetőségek). Hazánk híresen jó vendéglátói magatartásával, kiváló ételekkel és italokkal, kulturális és természeti kincseivel vonzó desztináció. A külföldiek hagyományos magyar ízekkel való megismertetése küldetés, ugyanakkor a hazai lakosság is szívesen fogyasztja.Vizsgáltam a hagyományos magyar és a modern vendéglátás közötti különbségeket, összehasonlítottam két magyaros étterem design-ját, ételeit, étlapjait, itallapjait.Gyakorlati helyemen a Nudli Tésztakantinban a hagyományos magyaros tésztafélék és más magyaros ételek kínálata párosult a technika adta modern lehetőségek kihasználásával.Dolgozatommal bemutatom, hogy a hagyományőrzést, a magyar gasztrokultúra ápolását és a mai kor igényeit a korszerű technika és internet adta lehetőségeinek kihasználásával meg lehet valósítani. A Nudli Tésztakantinban ennek stílusos megvalósulását tapasztaltam.
Institution
Budapest Business University
Kar
Faculty of Commerce, Catering and Tourism
Department
Vendéglátás Tanszék
Tudományterület/tudományág
UNSPECIFIED
Szak
Supervisors
Item Type: | Project work |
---|---|
Uncontrolled Keywords: | 21. század, étlap, gasztronómia, hagyományok, melegkonyha |
SWORD Depositor: | Archive User |
Depositing User: | Archive User |
Date Deposited: | 2022. Mar. 22. 08:15 |
Last Modified: | 2022. Mar. 22. 08:15 |
Actions (login required)
![]() |
View Item |