Nudli Tésztakantin a XII. század modern-magyaros étterme

Megyeri Magdolna Mária (2021) Nudli Tésztakantin a XII. század modern-magyaros étterme. Faculty of Commerce, Catering and Tourism. (Unpublished)

[thumbnail of Nudli Tésztakantin a XXI.század modern-magyaros étterme.pdf] PDF
Nudli Tésztakantin a XXI.század modern-magyaros étterme.pdf
Hozzáférés joga: Available at the computers of the University

Download (1MB)

Abstract

A XXI. században az élet felgyorsult, ez tükröződik a megváltozott étkezési igényekben is (önkiszolgálás, gyors étkezés, online megrendelések, házhozszállítás, internet adta hirdetési és kommunikációs lehetőségek). Hazánk híresen jó vendéglátói magatartásával, kiváló ételekkel és italokkal, kulturális és természeti kincseivel vonzó desztináció. A külföldiek hagyományos magyar ízekkel való megismertetése küldetés, ugyanakkor a hazai lakosság is szívesen fogyasztja.Vizsgáltam a hagyományos magyar és a modern vendéglátás közötti különbségeket, összehasonlítottam két magyaros étterem design-ját, ételeit, étlapjait, itallapjait.Gyakorlati helyemen a Nudli Tésztakantinban  a hagyományos magyaros tésztafélék és más magyaros ételek kínálata párosult a technika adta modern lehetőségek kihasználásával.Dolgozatommal bemutatom, hogy a hagyományőrzést, a magyar gasztrokultúra ápolását és a mai kor igényeit a korszerű technika és internet adta lehetőségeinek kihasználásával meg lehet valósítani. A Nudli Tésztakantinban ennek stílusos megvalósulását tapasztaltam.

Institution

Budapest Business University

Kar

Faculty of Commerce, Catering and Tourism

Department

Vendéglátás Tanszék

Tudományterület/tudományág

UNSPECIFIED

Szak

Turizmus-vendéglátás

Supervisors

Konzulens neve
Konzulens típusa
Assignment, Scientific qualification, Institution
Email
Gancsovné Rossi Krisztina
Belső
Mestertanár; Vendéglátás Tanszék; KVIK

Item Type: Project work
Uncontrolled Keywords: 21. század, étlap, gasztronómia, hagyományok, melegkonyha
SWORD Depositor: Archive User
Depositing User: Archive User
Date Deposited: 2022. Mar. 22. 08:15
Last Modified: 2022. Mar. 22. 08:15

Actions (login required)

View Item View Item