Nudli Tésztakantin a XII. század modern-magyaros étterme

Megyeri Magdolna Mária (2021) Nudli Tésztakantin a XII. század modern-magyaros étterme. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar. (Kéziratban)

[thumbnail of Nudli Tésztakantin a XXI.század modern-magyaros étterme.pdf] PDF
Nudli Tésztakantin a XXI.század modern-magyaros étterme.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (1MB)

Absztrakt (kivonat)

A XXI. században az élet felgyorsult, ez tükröződik a megváltozott étkezési igényekben is (önkiszolgálás, gyors étkezés, online megrendelések, házhozszállítás, internet adta hirdetési és kommunikációs lehetőségek). Hazánk híresen jó vendéglátói magatartásával, kiváló ételekkel és italokkal, kulturális és természeti kincseivel vonzó desztináció. A külföldiek hagyományos magyar ízekkel való megismertetése küldetés, ugyanakkor a hazai lakosság is szívesen fogyasztja.Vizsgáltam a hagyományos magyar és a modern vendéglátás közötti különbségeket, összehasonlítottam két magyaros étterem design-ját, ételeit, étlapjait, itallapjait.Gyakorlati helyemen a Nudli Tésztakantinban  a hagyományos magyaros tésztafélék és más magyaros ételek kínálata párosult a technika adta modern lehetőségek kihasználásával.Dolgozatommal bemutatom, hogy a hagyományőrzést, a magyar gasztrokultúra ápolását és a mai kor igényeit a korszerű technika és internet adta lehetőségeinek kihasználásával meg lehet valósítani. A Nudli Tésztakantinban ennek stílusos megvalósulását tapasztaltam.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar

Tanszék

Vendéglátás Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Turizmus-vendéglátás

Mű típusa: projektmunka
Kulcsszavak: 21. század, étlap, gasztronómia, hagyományok, melegkonyha
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2022. Már. 22. 08:15
Utolsó módosítás: 2022. Már. 22. 08:15

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet