Kathy Zsófia (2021) A Szederinda Gluténmentes Étterem kínálatának elemzése. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar. (Kéziratban)
PDF
Kathy Zsófia A Szederinda Gluténmentes Étterem kínálatának elemzése.pdf Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg Download (1MB) |
Absztrakt (kivonat)
Szakmai gyakorlatom során a Szederinda Gluténmentes Étteremben végeztem kínálatelemzést. Alkalmazott primer kutatási módszereim: interjú az étterem tulajdonosaival és konyhafőnökével, online kérdőív a vendégek elégedettségének feltárására és étlap-elemzés, több szempont alapján. A kínálatot elemezve megállapítható, hogy legnagyobb hangsúlyt a különféle diétákra (gluténmentes, laktózmentes) fektetnek. A vendégkör elvárásaihoz igazodva leginkább megszokott, hagyományos ételek szerepelnek az étlapon, melyeket kiegészítenek néhány különlegesebb fogással. Igen gazdag a levesek és a húsételek választéka, viszont a húsmentes ételek kínálata szegényesebb. A vendégek nagyon elégedettek az ételek (levesek, főételek, főzelékek, desszertek, saláták, savanyúságok, szószok) ízével, külalakjával, az adagok nagyságával és szintén elégedettek (bár kicsivel kisebb mértékben) az árakkal és a választékkal. Javaslatként a húsmentes ételek és a tejmentes ételek választékának bővítése fogalmazódott meg.
Intézmény
Budapesti Gazdasági Egyetem
Kar
Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar
Tanszék
Vendéglátás Tanszék
Tudományterület/tudományág
NEM RÉSZLETEZETT
Szak
Mű típusa: | projektmunka |
---|---|
Kulcsszavak: | cöliákia, diéta, elégedettségvizsgálat, étterem, gasztronómia, kínálat, vendéglátás |
SWORD Depositor: | Archive User |
Felhasználói azonosító szám (ID): | Archive User |
Rekord készítés dátuma: | 2022. Már. 22. 08:15 |
Utolsó módosítás: | 2022. Már. 22. 08:15 |
Actions (login required)
Tétel nézet |