A Szederinda Gluténmentes Étterem kínálatának elemzése

Kathy Zsófia (2021) A Szederinda Gluténmentes Étterem kínálatának elemzése. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar. (Kéziratban)

[thumbnail of Kathy Zsófia A Szederinda Gluténmentes Étterem kínálatának elemzése.pdf] PDF
Kathy Zsófia A Szederinda Gluténmentes Étterem kínálatának elemzése.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (1MB)

Absztrakt (kivonat)

Szakmai gyakorlatom során a Szederinda Gluténmentes Étteremben végeztem kínálatelemzést. Alkalmazott primer kutatási módszereim: interjú az étterem tulajdonosaival és konyhafőnökével, online kérdőív a vendégek elégedettségének feltárására és étlap-elemzés, több szempont alapján. A kínálatot elemezve megállapítható, hogy legnagyobb hangsúlyt a különféle diétákra (gluténmentes, laktózmentes) fektetnek. A vendégkör elvárásaihoz igazodva leginkább megszokott, hagyományos ételek szerepelnek az étlapon, melyeket kiegészítenek néhány különlegesebb fogással. Igen gazdag a levesek és a húsételek választéka, viszont a húsmentes ételek kínálata szegényesebb. A vendégek nagyon elégedettek az ételek (levesek, főételek, főzelékek, desszertek, saláták, savanyúságok, szószok) ízével, külalakjával, az adagok nagyságával és szintén elégedettek (bár kicsivel kisebb mértékben) az árakkal és a választékkal. Javaslatként a húsmentes ételek és a tejmentes ételek választékának bővítése fogalmazódott meg.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar

Tanszék

Vendéglátás Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Turizmus-vendéglátás

Mű típusa: projektmunka
Kulcsszavak: cöliákia, diéta, elégedettségvizsgálat, étterem, gasztronómia, kínálat, vendéglátás
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2022. Már. 22. 08:15
Utolsó módosítás: 2022. Már. 22. 08:15

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet