Barátosi Botond (2021) Trendek a vendéglátásban és azok fogyasztói döntésre gyakorolt hatásainak vizsgálata. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.
PDF
Trendek a vendéglátásban és azok fogyasztói döntésre gyakorolt hatásainak vizsgálata - Barátosi Botond.pdf Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg Download (2MB) |
Absztrakt (kivonat)
Magyarországon a vendéglátás, mint gazdasági tevékenység nagy népszerűségnek örvend. Számtalan egyén és család kezdte el vállalkozását ebben a szektorban abban a reményben, hogy álmát megvalósítsa, illetve a napi betevőjét megteremtse. Azonban 2020 egy igazi káoszt hozott a vendéglátásban megszokott rendbe. A koronavírus járvány által okozott válság, illetve az állandóan váltakozó nyitási és zárási időpontokból következő bizonytalanságok miatt ebben a szektorban olyan új trendek ütötték fel a fejüket, melyek gyökeresen megváltoztatták az iparágat. A kutatásom során azt vizsgálom, hogy milyen változások történtek a vendéglátásban az elmúlt néhány évben, valamint bemutatom a korábban és manapság uralkodó tendenciákat. Ismertetem a különböző generációk fogyasztói szokásainak különbségeit, végül kitérek a jövőben várható új irányzatokra is.
Intézmény
Budapesti Gazdasági Egyetem
Kar
Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar
Tanszék
Vendéglátás Tanszék
Tudományterület/tudományág
NEM RÉSZLETEZETT
Szak
Mű típusa: | diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT) |
---|---|
Kulcsszavak: | étterem, fenntartható fogyasztás, helyi termék, szezonalitás, trendanalízis, trendkutatás, vendéglátás |
SWORD Depositor: | Archive User |
Felhasználói azonosító szám (ID): | Archive User |
Rekord készítés dátuma: | 2022. Már. 22. 08:14 |
Utolsó módosítás: | 2022. Már. 22. 08:14 |
Actions (login required)
Tétel nézet |