Vadhúsok a vendéglátásban

Hidasi Kitti (2021) Vadhúsok a vendéglátásban. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.

[thumbnail of Szakdolgozat.pdf] PDF
Szakdolgozat.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (673kB)

Absztrakt (kivonat)

Szakdolgozatom középpontjában a vadak felhasználása és élettani hatása áll. Vizsgálni fogom a hús szerkezetének pontos összetételét, kémiai tulajdonságait, különböző élelmiszerbiztonsági szempontokra szeretnék kitérni, hogy miért olyan fontos a vadhúsok nyomonkövethetősége. Vitamin és esszenciális aminosavtartalmuk is szerves részét képzik majd kutatásomnak. Továbbá kitérek gasztronómiai történetére, bemutatok néhány hagyományos és innovatív módon elkészített ételt, néhány elkészítési módot, mely beilleszthető egy egészséges, kiegyensúlyozott étrendbe.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar

Tanszék

Vendéglátás Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Turizmus-vendéglátás

Konzulens(ek)

Konzulens neve
Konzulens típusa
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
Dr. Lugasi Andrea
Belső
főiskolai tanár; Vendéglátás Tanszék; KVIK

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: egészséges táplálkozás, gasztronómia, innovatív, vadhús, vendéglátás
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2022. Már. 22. 08:14
Utolsó módosítás: 2022. Már. 22. 08:14

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet