Hidasi Kitti (2021) Vadhúsok a vendéglátásban. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.
PDF
Szakdolgozat.pdf Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg Download (673kB) |
Absztrakt (kivonat)
Szakdolgozatom középpontjában a vadak felhasználása és élettani hatása áll. Vizsgálni fogom a hús szerkezetének pontos összetételét, kémiai tulajdonságait, különböző élelmiszerbiztonsági szempontokra szeretnék kitérni, hogy miért olyan fontos a vadhúsok nyomonkövethetősége. Vitamin és esszenciális aminosavtartalmuk is szerves részét képzik majd kutatásomnak. Továbbá kitérek gasztronómiai történetére, bemutatok néhány hagyományos és innovatív módon elkészített ételt, néhány elkészítési módot, mely beilleszthető egy egészséges, kiegyensúlyozott étrendbe.
Intézmény
Budapesti Gazdasági Egyetem
Kar
Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar
Tanszék
Vendéglátás Tanszék
Tudományterület/tudományág
NEM RÉSZLETEZETT
Szak
Mű típusa: | diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT) |
---|---|
Kulcsszavak: | egészséges táplálkozás, gasztronómia, innovatív, vadhús, vendéglátás |
SWORD Depositor: | Archive User |
Felhasználói azonosító szám (ID): | Archive User |
Rekord készítés dátuma: | 2022. Már. 22. 08:14 |
Utolsó módosítás: | 2022. Már. 22. 08:14 |
Actions (login required)
Tétel nézet |