Digitalizációs folyamatok és lehetőségek a szállodaiparban

Szilágyi Kata (2021) Digitalizációs folyamatok és lehetőségek a szállodaiparban. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.

[thumbnail of Szakdolgozat_Szilágyi Kata_NF5JIG.pdf] PDF
Szakdolgozat_Szilágyi Kata_NF5JIG.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (1MB)

Absztrakt (kivonat)

A digitalizáció jelenségének térhódítása elkerülhetetlen és jelentős részben megtalálható mindennapjainkban. Diplomamunkám jellege főleg elméleti; felvázolásra kerültek a legismertebb digitális trendek és ezek közös halmaza a szállodaiparral. Nagyon érdekes miként képes a technológiai környezet és a trendek naprakészsége új innovációkat integrálni egy jellegéből adódóan munkaerőigényes iparágba. Az elméleti háttér gyakorlati alátámasztásának céljából primer kutatásomat mélyinterjúkkal készítettem el, többek között magyar fejlesztésű szállodaüzemeltető szoftver fejlesztőjével és egyben az ennek alkalmazására készült okoshotel igazgatójával, valamint az egyik legbefolyásosabb, iránymutató nemzetközi szállodalánc globális ügyekért felelős alelnökével is volt alkalmam a jövőről beszélgetni. A kutatási kérdésem megválaszolásra került, hiszen az összképet elemezve, arra a következtetésre jutottam, hogy a szállodaiparnak hiába a jövője maga a digitalizáció, az emberi munkaerőre szükség van és a legnagyobb potenciál a digitális eszközökben látható. A legnagyobb kihívást a szállodaipari digitalizálása esetében a trendekkel való lépés tartása jelenti, viszont a lehetőségek tárháza végtelen, és még annál is több.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar

Tanszék

Turizmus Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Turizmus-vendéglátás

Konzulens(ek)

Konzulens neve
Konzulens típusa
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
Oláh Péter Károly
Belső
Mesteroktató; Turizmus Tanszék; KVIK

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: digitalizálás - digitalizáció, digitális jövő, digitális technológia, emberi kommunikáció, mesterséges intelligencia, szállodaipar, technológiai fejlődés
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2022. Már. 22. 08:14
Utolsó módosítás: 2022. Már. 22. 08:14

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet