Egy budapesti pizzeria bemutatása az élelmiszerbiztonság szemszögéből

Révész Zita Róza (2021) Egy budapesti pizzeria bemutatása az élelmiszerbiztonság szemszögéből. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.

[thumbnail of Révész-Zita-Róza-szakdolgozat.pdf] PDF
Révész-Zita-Róza-szakdolgozat.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (1MB)

Absztrakt (kivonat)

A szakdolgozatomban egy budapesti pizzeriát mutatok be az élelmiszerbiztonság szemszögéből. A biztonságos élelmiszerek előállításához elengedhetetlen a HACCP szabályok alapos ismerte, és azok helyes alkalmazása. A pizzeria működése során számos szabályt kell figyelembe venni annak érdekében, hogy meg lehessen előzni az élelmiszer eredetű megbetegedéseket. A Vendéglátás és Étkeztetés Jó Higiéniai Útmutatója megfelelő iránymutatást ad a vendéglátó egységekben alkalmazandó szabályokról. A kutatásom során a pizzeria működését elemeztem, valamint megvizsgáltam, hogy a folyamatok megfelelnek-e a HACCP szabályoknak. A kutatásom második felében a pizzeria alkamazottaival, dolgozóival készítettem anonim interjút. Az interjú célja az volt, hogy felmérjem, hogy az alkalmazottak milyen mértékben vannak tisztában az alapvető, és rájuk vonatkozó élelmiszerbiztonsági szabályokkal. A kutatásom során arra keresem a választ, hogy a pizzeria alkalmazottai mennyiben vannak tisztával a rájuk vonatkozó élelmiszerbiztonsági szabályokkal, valamint, hogy a pizzeria működése során mennyire igazodik a HACCP szabályokhoz. Szakdolgozatomban a Pizzica pizzeria működését mutattam be, valamint interjút készítettem a pizzeria alkalmazottaival.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar

Tanszék

Vendéglátás Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Turizmus-vendéglátás

Konzulens(ek)

Konzulens neve
Konzulens típusa
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
Magyarné Dr. Horváth Kinga
Belső
főiskolai docens; Vendéglátás Tanszék; KVIK

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: élelmiszer-kereskedelem, élelmiszerbiztonság, élelmiszeripar, élelmiszeripari vállalkozások, vendéglátás
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2022. Már. 22. 08:14
Utolsó módosítás: 2022. Már. 22. 08:14

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet