Révész Zita Róza (2021) Egy budapesti pizzeria bemutatása az élelmiszerbiztonság szemszögéből. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.
PDF
Révész-Zita-Róza-szakdolgozat.pdf Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg Download (1MB) |
Absztrakt (kivonat)
A szakdolgozatomban egy budapesti pizzeriát mutatok be az élelmiszerbiztonság szemszögéből. A biztonságos élelmiszerek előállításához elengedhetetlen a HACCP szabályok alapos ismerte, és azok helyes alkalmazása. A pizzeria működése során számos szabályt kell figyelembe venni annak érdekében, hogy meg lehessen előzni az élelmiszer eredetű megbetegedéseket. A Vendéglátás és Étkeztetés Jó Higiéniai Útmutatója megfelelő iránymutatást ad a vendéglátó egységekben alkalmazandó szabályokról. A kutatásom során a pizzeria működését elemeztem, valamint megvizsgáltam, hogy a folyamatok megfelelnek-e a HACCP szabályoknak. A kutatásom második felében a pizzeria alkamazottaival, dolgozóival készítettem anonim interjút. Az interjú célja az volt, hogy felmérjem, hogy az alkalmazottak milyen mértékben vannak tisztában az alapvető, és rájuk vonatkozó élelmiszerbiztonsági szabályokkal. A kutatásom során arra keresem a választ, hogy a pizzeria alkalmazottai mennyiben vannak tisztával a rájuk vonatkozó élelmiszerbiztonsági szabályokkal, valamint, hogy a pizzeria működése során mennyire igazodik a HACCP szabályokhoz. Szakdolgozatomban a Pizzica pizzeria működését mutattam be, valamint interjút készítettem a pizzeria alkalmazottaival.
Intézmény
Budapesti Gazdasági Egyetem
Kar
Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar
Tanszék
Vendéglátás Tanszék
Tudományterület/tudományág
NEM RÉSZLETEZETT
Szak
Mű típusa: | diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT) |
---|---|
Kulcsszavak: | élelmiszer-kereskedelem, élelmiszerbiztonság, élelmiszeripar, élelmiszeripari vállalkozások, vendéglátás |
SWORD Depositor: | Archive User |
Felhasználói azonosító szám (ID): | Archive User |
Rekord készítés dátuma: | 2022. Már. 22. 08:14 |
Utolsó módosítás: | 2022. Már. 22. 08:14 |
Actions (login required)
Tétel nézet |